Ulaşım

Hyundai Nexo 5 dakikalık dolum ile 595 kilometre menzil vadediyor

hyundai nexoHyundai, yıllardır yakıt hücreli elektrikli otomobiller üzerine çalışan otomotiv şirketleri arasında yer alıyor. Bu pazarda Toyota Mirai ve Honda Clarity gibi modellere karşı mücadele eden şirket, savaşı yeni aracı Nexo ile sürdürmeye hazırlanıyor. Hyundai Nexo, uzun menzili ve yeni sürüş asistanı teknolojisiyle dikkat çekiyor.

CES 2018’de gözler önüne çıkan Nexo, Hyundai’nin yakıt hücreli araçlar konusundaki ilk denemesi olan Tuscon FCEV’in boşluğunu dolduracak. Boyut olarak mevcut Tuscon’a yakın bir yerde duran Nexo, kendi platformunun üzerine kurulmuş olmasıyla dikkat çekiyor. Hyundai’den yapılan açıklamaya göre, bu platform aktarım organlarının ve yakıt tanklarının daha iyi yerleştirilmesini sağlıyor. Böylelikle yolcu alanı genişlerken, aracın aerodinamik kapasitesi de gelişiyor. Artan hız ve verimlilik de platformun getirileri arasında bulunuyor.

Nexo, 0’dan 100 kilometre hıza Tuscon FCEV’e kıyasla yüzde 20 daha hızlı ulaşıyor. Maksimum hız konusunda ise yüzde 25’lik bir artış vadediliyor. Otomobil, çalıştıktan 9.7 saniye sonra 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Otomobilin hidrojen yakıt deposu 5 dakika içinde tamamen doluyor. Nexo, deposu tamamen doluyken 595 kilometre menzil vadediyor.

Nexo beraberinde bazı yenilikçi sürüş asistanı teknolojilerini de getiriyor. Uzaktan Akıllı Park Asistanı adını taşıyan özellik, kullanıcılara otomobili araç içindeki veya uygulama üzerindeki bir tuşa basarak park etme veya düzeltme imkânını sunuyor. Daha önce BMW ve Tesla gibi şirketler benzer teknolojileri öne çıkarmıştı.

Buna ek olarak, araçta Otoyol Sürüş Asistanı adını taşıyan bir şerit takip sistemi de bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde Nexo, 145 kilometreye kadar hızlarda önünde bir araç olmasına gerek kalmadan şeridi ortalayabiliyor. Hyundai, sürüş asistanının gerekli durumlarda hızı azaltmak için sensörlerden ve harita verilerinden yararlandığını da vurguluyor.

Hyundai Nexo 2018 içinde belli pazarlarda satışa sunulacak

Hyundai Nexo, 2018 içinde belli ülke ve bölgelerde yollarda olacak. Daha önceki yakıt hücreli otomobillerini ABD, Güney Kore, Avustralya ve çeşitli Avrupa ülkelerinde satışa sunan Hyundai’nin aynı yaklaşımı Nexo için de uygulaması oldukça muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER