Ulaşım

Hyundai’nin güneş panelli otomobili yola çıktı

hyundai new sonata hybrid

Hyundai, otomobillerine güneş paneli yerleştirme planını geçtiğimiz sonbaharda açıklamıştı. Şirket, tepesinde güneş paneli bulunan ilk otomobilini yollara çıkarma konusunda fazla zaman kaybetmedi. Hyundai New Sonata Hybrid adını taşıyan otomobil, Güney Kore’de satışa sunuldu.

Hyundai, tepeye yerleştirdiği güneş panellerinin aracın elektrikli motoruna destek olmasını hedefliyor. Şirket böylelikle yakıt verimliliğini artırmayı ve karbon salınımını azaltmayı planlıyor.

Güneş panellerinin her gün otomobilin bataryasına yüzde 30 ila 60 arasında bir güç desteği sağlaması öngörülüyor. Günlük 6 saatlik şarjın ise sürücülere yılda ekstra 1300 kilometre yol katetme imkanı vereceği belirtiliyor.

Burada çok büyük bir gelişimden söz etmek mümkün değil. Yine de, Hyundai New Sonata Hybrid sayesinde güneş panellerinin elektrikli veya hibrit otomobillere gerektiğinde destek sağlayabileceği görülüyor. Hyundai’nin böyle bir hamle yapması, güneş panellerinin sadece deneysel otomobillere veya lüks markalara özgü olmaktan çıkması adına da önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER