Ulaşım

Hyundai Kona Electric tek şarjla 470 kilometre yol gidebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hyundai kona electricHyundai Kona Electric adını verdiği tamamen elektrikli ikinci otomobilini Cenevre Otomobil Fuarı’ndan önce resmen duyurdu. 300 ve 470 kilometre maksimum menzil seçeneği sunan iki farklı modeli bulunan Kona Electric’in fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmedi.

Kona Electric, tasarım bakımından Kona’nın akaryakıtla çalışan versiyonuyla aynı hatlara sahip. Performansıyla Hyundai’nin ilk elektrikli otomobili Ioniq’i geride bırakan Kona Electric, Chevrolet Bolt gibi araçlara karşı güçlü bir alternatif olacak gibi görünüyor.

300 kilometre menzile sahip Kona Electric, 39.2 kWh kapasiteli bir batarya ve 99 kW elektrikli bir motor taşıyor. Söz konusu model, 100 kilometre hıza yaklaşık 9 saniye içinde ulaşabiliyor. Otomobilin pili standart bir alternatif akım priz üzerinden 6 saatin üzerinde bir sürede doldurulabiliyor. Doğru akım hızlı şarj ünitesi ise 54 dakika içinde aracın pilini yüzde 80 doluluk seviyesine çıkarabiliyor.

Uzun menzilli Kona Electric’te ise 64 kWh kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu modelde motor gücü de 150 kW’ye yükseliyor. 7 saniyeden biraz daha fazla bir sürede 100 kilometre hıza ulaşabilen otomobilin pili, standart bir priz üzerinden 3 saat civarında bir sürede doldurulabiliyor.

Her iki modelde de Hyundai’nin yarı otonom sürüş sistemi ve güvenlik sistemleri yer alıyor. Apple CarPlay, Android Auto, Qi kablosuz şarj desteği sunan araçta 7 inç büyüklüğünde bir bilgi ve eğlence sistemi bulunuyor.

Hyundai Kona Electric, yılın ilerleyen dönemlerinde şirketin ana vatanı Güney Kore’de ve Avrupa’da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER