Ulaşım

Hyundai ve Kia otomobiller 2013’ün sonu itibarıyla Android tabanlı navigasyon desteğine kavuşacak

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Hyundai ve Kia, Android temelli araç içi navigasyon sistemini kullanmaya başlayan ilk şirketler olmaya hazırlanıyor. Android tabanlı navigasyon yazılımı UVO 2.0 ilk olarak bu yılın sonunda satışa sunulacak olan Kia Soul ve Hyundai Genesis modellerinde kullanılacak. Android sistemi önümüzdeki yıl aralarında yeni Hyundai Sonata’nın da bulunduğu yeni araçlara da yerleştirilecek.

hyundai-kia-241013

Yazılımın nasıl çalışacağına dair detaylı bilgiler verilmese de, araç ve akıllı telefon bağlantısına önemli bir iş düştüğü ve yazılımın özellikle medya içeriklerinin yürütülmesi konusunda yararlı olduğu konuşuluyor. Özel senaryolarda kullanıma yönelik uygulamaların da yazılımda mevcut olacağı belirtildi.

Bu yeni yazılımın Google Play’i destekleyip desteklemeyeceği ise şu aşamada bilinmezken, Hyundai ve Kia’nın, tıpkı Amazon gibi, kendi Android versiyonunu geliştirebileceği ifade edildi. ETnews yazılımda bulunan ve aracı Wi-Fi ve modem bağlantısı üzerinden kontrol etmeye sağlayan telematik özelliğinin varlığına dikkat çekerken, bu özelliğin kapsamına ilişkin şimdilik bir bilgi verilmedi.

Google otomobillerin içine girmesiyle birlikte yine en büyük rakiplerinden Apple ile karşı karşıya geliyor. Apple önümüzdeki yıl yayınlamaya hazırladığı ”iOS in the Car” standardıyla otomobillerin özellik, kontrol ve kullanımına iOS’i entegre etmeye çalışacak. Otomobil üreticiler gelecek dönemde iOS ve Android arasında karar vermek için önemli bir mesai harcayacağa benziyor.

İlgili >> ETnews

İLGİLİ HABERLER