Ulaşım

Hyundai yeni elektrikli otomobili Ioniq 5 N ile yüksek performans sunacak

hyundai ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 N adını taşıyan yeni elektrikli otomobilini Goodwood Hız Festivali’nde tanıttı. Şirket tarafından verilen bilgiye göre, Ioniq 5’in bu yüksek performanslı versiyonu 0’dan saatte 100 kilometre hıza 3.4 saniye içinde çıkabilecek. Otomobilin maksimum hızı ise saatte 259 kilometre.

Ioniq 5’i tamamen yenileyen Hyundai, kullanıcılarının karşısına ilk kez N serisinden performans odaklı bir cihaz çıkarıyor. Önden motorlu ve çift motorlu versiyonları bulunan otomobilin çift motorlu versiyonu, özel destek modu aktif hâle getirildiğinde 641 beygir gücü üretebilecek. Normal operasyonda ise kullanıcılara 600 beygir gücü vadediliyor. Ancak Hyundai bu sayıların henüz kesinleşmediğinin altını çiziyor.

Ioniq 5 N de Ioniq 5 gibi 77.4 kWh kapasiteli bataryaya sahip. Ancak yenilenen kimya sayesinde kapasitenin 84 kWh’e çıkabileceği belirtiliyor. Bataryanın geliştirilmiş termal yönetim sistemi ise genişletilmiş soğutma alanıyla geliyor ve böylelikle motor yağı ve batarya soğutucuları daha iyi çalışıyor. Hyundai bütün bunların performansı maksimize etmeye yardımcı olacağını belirtiyor.

hyundai ioniq 5

Yeni rejeneratif frenleme sistemi ön tarafa 40 cm, arka taraf ise 36 cm çapında diskler yerleştiriliyor. Daha alçak ve daha geniş olan Ioniq 5 N, 21 inçlik jantlarla gelecek.

Hyundai Ioniq 5 N ne zaman yollara çıkacak?

Hyundai Ioniq 5 N 2024’ün başlarında yola çıkacak. Otomobilin fiyatı konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil. Menzili de şimdilik açıklanmayan Ioniq 5 N için önümüzdeki dönemde yeni paylaşımlar gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER