Teknoloji

Hyundai giyilebilir robot prototipini gözler önüne çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hyundai giyilebilir robotGüney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, yeni robotik dış iskelet prototipini gözler önüne çıkardı. Şirketten yapılan açıklamada, “giyilebilir robot” olarak tanımlanan prototip bir Iron Man takımıyla karşılaştırıldı. Dış iskeletin giyen kişiye ekstra güç verdiğine dikkat çeken Güney Koreli şirket, bu sayede insanların yüzlerce kiloluk ağırlıkları kaldırabileceğini ifade etti.

Hyundai giyilebilir robot prototipinin fabrikaların yanı sıra askeri amaçlar doğrultusunda da kullanılabileceğini belirtirken, fiziksel rehabilitasyon sürecindeki hastaların da dış iskelet konseptinden yararlanabileceğini vurgulamayı ihmal etmedi.

hyundai giyilebilir robotYeni dış iskelet konseptinin Hyundai tarafından geçtiğimiz yıl duyurulan H-LEX platformunun geliştirilmiş bir versiyonu olduğu belirtiliyor. Yenilenen H-LEX takımının fotoğraflarda görülen prototipten daha hafif olduğu, ancak dış iskeletin yeteneklerinde herhangi bir farklılık bulunmadığı da şirket tarafından dikkat çekilen noktalar arasında yer alıyor. Yaşlılar ve fiziksel anlamda engel yaşayanlar, Hyundai’nin temel hedef kitlesi içinde yer alıyor.

hyundai giyilebilir robotHyundai robotik dış iskeletler üzerinde çalışan tek şirket değil. Panasonic de fabrika işçileri için benzer takımlar geliştiriyor. Audi ve BMW gibi Alman otomobil üreticileri de üretimde görev alan mühendislerine yardımcı olabilecek setlerin hazırlanması üzerinde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER