Ulaşım

Hyundai Genesis aralarında Google Glass’ın da bulunduğu giyilebilir aksesuarlarla kontrol edilebilecek

Hyundai 2015 model Genesis araçlarının Blue Link adı verilen bir teknoloji sayesinde ”akıllı otomobil” sınıfında yer alacağını açıkladı. Söz konusu teknoloji sayesinde otomobili aralarında Google Glass’ın da bulunduğu giyilebilir aksesuarlarla kontrol etmek mümkün olacak.

hyundai-blue-link-030114

Hyundai’nin kendine özgü bulut platformu olan Blue Link otomobil ve aksesuarlar arasında aracılık yapacak. Kullanıcılar bu entegrasyon sayesinde aracın servis bilgilerine Google Glass üzerinden ulaşabilecek, hatta Blue Link Glassware uygulaması sayesinde otomobili uzaktan çalıştırabilecek.

Hyundai Blue Link platformunu 2015 model Genesis’lerde aktif hale getirmeyi planlıyor. Google Glass’ın da bu tarih itibarıyla herkese açık olarak satışa sunulması bekleniyor. İlk aşamada kullanıcılar Google Glass için optimize edilmiş arayüzde otomobil bilgilerini görebilecek, aracın bakıma ihtiyacı olduğu zamanlarda araç sahibine bildirim gönderilecek, hatta yetkili servis aranacak. Blue Link teknolojisi kapsamında aracı uzaktan çalıştırmak, kilitlemek veya kilidi açmak, kalabalık bir yerde aracı bulmak mümkün olacak.

İlgili >> PR Newswire

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER