Ulaşım

Hyundai elektrikli otomobil pazarında rakiplerini yakalamak için gaza basıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hyundai elektrikli otomobilHyundai ve grup şirketlerinden Kia, önümüzdeki sekiz yıllık süre içinde çevre dostu 38 otomobili yola çıkarmak için hazırlanıyor. Söz konusu modellerden yedisinin önümüzdeki beş yıllık dönemde satışa sunulması planlanıyor. Hyundai elektrikli otomobil portföyünü de bu atılım çerçevesinde genişletmeyi amaçlıyor.

Hyundai’nin çevre dostu otomobil seçenekleri arasında farklı kategorilerde araçlar bulunuyor. Hyundai Ioniq, hidrojenle çalışan Hyundai ix35, Kia Soul ve çok sayıda elektrikli hibrit modeli bu listede yer alıyor.

Hyundai gibi bugüne kadar çevre dostu otomobillere mesafeli yaklaşan bir şirket için 38’in yüksek bir rakam olduğu göz ardı edilemez bir gerçek. Ancak şirket bu zamanı kendi markasına uygun yeşil teknolojiyi araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayırdığına dikkat çekti. Çevre dostu otomobilleri herkes adına erişilebilir kılmayı hedefleyen şirket, bu konuda önemli bir mesafe kaydetmiş gibi görünüyor. Hyundai, yılın ilk 9 aylık döneminde 186 bin yeşil araç sattığını açıkladı.

Hyundai elektrikli otomobil konusunda rakiplerinin arkasından geliyor

Ancak Hyundai elektrikli otomobil konusunda hâlâ rakiplerini geriden takip ediyor. Örneğin, Volkswagen 2030 itibarıyla tüm modellerinin elektrikli versiyonlarını üretmiş olmayı hedefliyor. General Motors ise 2020 itibarıyla mevcut otomobillerinden 20’sinin elektrikli versiyonlarını yollara çıkarmayı planlıyor. Renault, BMW ve Daimler gibi önemli üreticiler de elektrikli otomobiller konusundaki yol haritalarını şimdiden uygulamaya koymuş durumda. Hyundai’nin yola sonradan çıkmasına rağmen rakiplerine yetişip yetişmeyeceğini görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER