Ulaşım

Hyundai elektrikli otobüs üretimine başlamaya hazırlanıyor

hyundai ve kia
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hyundai elektrikli otobusHyundai elektrikli otobüs üretimine başlamaya hazırlanıyor. ET News’te yer alan habere göre, şirketin üreteceği otobüslerde 51 kWh kapasiteli iki batarya bulunacak. Araçlar, tek şarjla 100 kilometre mesafe katedebilecek. Güney Koreli şirket 2017’de üretimi artırmayı ve hem anavatanında hem de Çin’de sürücüsüz otobüs filolarını yola çıkarmayı planlıyor.

Huawei’nin otobüslerinde kullanacağı bataryaların LG tarafından üretileceği söyleniyor. LG, elektrikli araç bataryası üretmeye yabancı bir isim değil. Güney Koreli şirket, hali hazırda Chevrolet Bolt’ta kullanılan bataryaların üretimini gerçekleştiriyor. LG, kısa süre önce de Faraday Future ile elektrikli otomobil bataryası tedariği için anlaşmaya varmıştı. Bu alanda LG’nin en büyük rakibi ise Japon elektronik devi Panasonic. Tesla için batarya üreten Panasonic, bu sayede ciddi bir gelir elde ediyor. Tesla, Gigafactory adını taşıyan tesisinde de batarya üretimi gerçekleştiriyor.

Hyundai elektrikli otobüs üretimine 2014’te başlamayı planlamış

ET News’in haberi, Hyundai’nin elektrikli otobüs üretme planının geçmişine de ışık tutuyor. Habere göre, Güney Koreli şirket 2014’te geniş ölçekli elektrikli otomobil üretimine başlamayı planlamış. Ancak şirketin pazarlanabilirlik ile ilgili kaygılar nedeniyle bu planı ertelediği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER