Teknoloji

Hyundai Boston Dynamics’i satın alma sürecini tamamladı

hyundai boston dynamics

Hyundai, gelişmiş robotlar üreten Boston Dynamics’i satın alma sürecini tamamladı. Yapılan anlaşmayla Boston Dynamics’in yüzde 80 hissesi Güney Koreli otomotiv devinin oldu. Piyasa değeri 1.1 milyar dolar olan Boston Dynamics, robot köpeği Spot ve diğer insansı robotlarıyla adından sıklıkla söz ettiriyor.

Hyundai, MIT bünyesinde kurulan şirketin üçüncü sahibi oldu. 2013’te Google’ın satın aldığı Boston Dynamics, 2017’de de Japon telekomünikasyon devi SoftBank’e satılmıştı. SoftBank, bir iştiraki aracılığıyla Boston Dynamics’in yüzde 20’sine sahip olmaya devam edecek.

Hyundai’nin uzun vadeli hedefi robot yapımını, üretimini ve otomasyonunu da kapsayan bir “robotik değer zinciri” oluşturmak. Star Wars tarzı araçları değerlendiren Güney Koreli şirket, Boston Dynamics’in Handle ve Stretch gibi depo kullanımına uygun robotlarıyla da ilgileniyor gibi görünüyor.

Hyundai bünyesine giren Boston Dynamics, kısa süre önce Spot’un ordu ve kolluk kuvvetleri tarafından kullanımına izin vermesi nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Hyundai’nin yeni tanıtım videosunda bu kullanım alanlarından bahsedilmezken; rehber köpeklik ve sağlık hizmetlerinde kullanılmasına odaklanılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER