Teknoloji

Hyundai Boston Dynamics’i satın aldığını resmen duyurdu

boston dynamics hyundai

Hyundai robot üreticisi Boston Dynamics için SoftBank ile anlaşmaya vardı. Güney Koreli otomotiv devi, Boston Dynamics için SoftBank’e 1.1 milyar dolar ödeyecek. Taraflar arasındaki görüşmeler bir süre önce dışarıya sızmıştı. Anlaşmaya göre, Boston Dynamics’in yüzde 80 hissesi Hyundai’nin olacak. SoftBank ise bağlı kuruluşlarından biri üzerinden Boston Dynamics’in yüzde 20’sini kontrol etmeye devam edecek.

Hyundai’den yapılan açıklamada, Boston Dynamics yatırımı sayesinde hizmet ve lojistik robotlarının geliştirme sürecinin hızlanacağı belirtildi. Güney Koreli şirket, hastanelerde hasta bakımı gibi işlerde kullanılabilecek insansı robotları da geliştirmeyi hedefliyor. Hyundai, otonom sürüş ve akıllı fabrika gibi konulara da odaklanacak.

Boston Dynamics 1992’de MIT bünyesinde kurulmuştu. Google bünyesinde daha çok araştırma ve geliştirme odaklı bir faaliyet yürüten şirket, birkaç yıl önce Japon teknoloji şirketi SoftBank’e satılmıştı.

Hyundai ile Boston Dynamics hikayesinde yeni bir bölüm başlıyor. Hyundai şimdiye kadar robotik çalışmalarında otomotiv sektörüne ve üretimde yardımcı olacak teknolojilere odaklanmıştı. Hyundai’nin Boston Dynamics’in teknolojisini ne kadar ileriye götüreceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER