Ulaşım

Hyundai Blue Link uyumlu otomobiller Apple Watch ile uzaktan çalıştırılabilecek

hyundai-blue-link-apple-watch-020715

Hyundai, Android Wear için geliştirdiği Blue Link uygulamasını geçtiğimiz aylarda yayınlamıştı. Güney Koreli şirket, bağlı otomobil platformu Blue Link’i şimdi de Apple Watch’a taşıyor. iTunes App Store’da yerini alan Apple Watch uyumlu Hyundai Blue Link uygulaması, Android Wear’deki muadiliyle aynı özellikleri barındırıyor.

Otomobili uzaktan çalıştırma ve durdurma, kilitleme ve kilidi açma, harita üzerinden otomobilin yerini bulma, farları uzaktan yakma gibi özellikler Apple Watch uygulaması ile Hyundai otomobil sahiplerine sunuluyor. Tüm bu özelliklerin sesle aktive edilebilmesiyse Hyundai Blue Link Apple Watch uygulamasının en etkileyici yönünü oluşturuyor.

Akıllı saatlerin yayılmasıyla birlikte söz konusu cihazların sürücülerin dikkatini dağıtıp dağıtmadığı konusundaki tartışmalar da gündeme gelmişti. Ancak otomobil üreticileri tarafından geliştirilen Blue Link gibi uygulamalar, bu tarz sorunları ortadan kaldırma misyonuyla hareket ediyor ve sürücülere direksiyon başında değil de, otomobilin dışındayken kullanılabilecek uygulamalar sunuyor. Hyundai Blue Link sunduğu özellikler itibarıyla BMW’nin elektrikli otomobilleri i3 ve i8 için geliştirdiği iRemote uygulaması ile Volkswagen’in Car-Net ve Porsche’nin Car Connect platformlarında sunduğu Apple Watch entegrasyonuyla benzerlikler taşıyor. Güncellenen Blue Link uygulaması, Blue Link uyumlu tüm Hyundai otomobilleriyle uyumlu olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER