Ulaşım

Hyundai’den kafa karıştıran Apple açıklaması

hyundai apple

Apple’ın elektrikli otomobil planlarıyla ilgili haberler son dönemde iyiden iyiye artmış durumda. Bu haberlerde ön plana çıkan bir diğer şirket ise Hyundai. İddialara göre Hyundai ve Apple, elektrikli otomobil üretimi için bir süredir görüşüyordu.

Bu görüşmelerin Hyundai bünyesindeki Kia ekseninde sürdüğü belirtilmiş ve kısa bir süre önce de tarafların anlaştığı iddia edilmişti. Ancak sonrasında görüşmelerin durduğu haberi gündeme gelmişti. Bundan kısa bir süre sonra Hyundai ve Kia’dan yeni bir açıklama geldi. Açıklamada Apple’la elektrikli otomobil üretimiyle ilgili görüşme yapılmadığı belirtildi.

Apple’ın “Apple Car” adıyla anılan elektrikli otomobiline dair haberlere temkinli yaklaşmak gerekiyor. Bu haberler, şirketin hisselerinde ciddi bir dalgalanma oluşturma potansiyeli taşıyor. Hyundai ve Kia’yla görüşmelerin yapıldığı iddiası da Apple’ın hisselerine değer kazandırmıştı.

Taraflar arasındaki görüşmelerin durduğu iddiasından kısa bir süre sonra Hyundai’den gelen bu açıklama sürpriz olarak değerlendirilebilir. Hyundai’nin geçtiğimiz ay Apple’la görüştüğünü doğruladıktan sonra “görüşme yapılmadı” noktasına gelmesinin sebebi belirsizliğini koruyor.

Apple, elektrikli otomobil projesi için Hyundai dışındaki üreticilerle görüştüğü de biliniyor. Ancak bu görüşmelerin hiçbirinden Hyundai ve dolayısıyla Kia’yla olanlar kadar detay sızmamıştı. Sızan detayların fazlalığı, tarafların görüştüğünü doğruluyor. Ancak mevcut durumun nasıl şekillendiğini öğrenmek için beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER