Ulaşım

Hyundai Apple’la iş birliği konusunda kararsız

hyundai apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hyundai ve Apple arasında elektrikli otomobil üretimi için iş birliği anlaşması yapıldığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Ancak gelen son bilgiler, Güney Koreli otomotiv devinin bunun için çok aceleci olmayabileceğini gösteriyor.

Reuters’ın haberine göre, Hyundai’nin üst düzey yöneticileri Apple’la yapılacak iş birliğinin yapısı konusunda farklı fikirlere sahip. Buna ek olarak, bazı yöneticilerin bu birlikteliğe en baştan karşı olduğu da söyleniyor. Diğer şirketlerle birlikte çalışma konusunda kararsız olan Hyundai’nin Apple’la yaşanacak gerilimleri engellemek için üst düzey yönetiminde bazı değişiklikler yapabileceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili iddialar bunlarla sınırlı değil. Hyundai’nin Apple ile birlikte çalışırken Kia markasını kullanabileceği söyleniyor. Reuters’a konuşan bir Hyundai yöneticisi, Apple’ın kendilerini tıpkı Foxconn gibi gördüğünü belirtti. İddialara göre; Apple, Hyundai’den ABD’de kendisi için nihai montajı tamamlamasını istiyor. Şasi, elektrikli aksam ve diğer bileşenlerin farklı üreticilerden tedarik edileceği de kaynakların verdiği bilgiler arasında yer alıyor.

Hyundai ve Apple sessiz kalmaya devam ediyor

Apple’dan henüz Hyundai ile birlikte çalışma konusunda bir açıklama gelmiş değil. Hyundai’nin en son finans raporunda da Apple ile yapılan görüşmelerden bahsedilmiyor.

Hyundai için Apple ile birlikte çalışmanın bazı faydalar getirebileceğini de unutmamak gerekiyor. Güney Koreli şirket böylelikle Apple’ın otonom sürüş donanımına ve yazılımına erişim imkanı elde edebilir. Buna ek olarak, Hyundai’nin Apple ile olan iş birliği sayesinde üretim kapasitesini daha iyi kullanabileceği de belirtiliyor. Güney Koreli şirketin kendisine ekonomik anlamda fayda getirecek bu iş birliği için gururunu bir kenara bırakıp bırakmayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER