Teknoloji

Hyundai mevcut modellere Android Auto ve CarPlay ekleme fırsatı veriyor

hyundai android autoHyundai 2015, 2016 ve 2017 model otomobillerinden bazılarına ek bir ücret olmadan Android Auto ve CarPlay ekleme fırsatını veriyor. Araç sahiplerinin güncellemeyi yetkili servislere gitmeden yükleyebilecek olması da Hyundai’nin teklifinin can alıcı noktasını teşkil ediyor.

Sonata, Santa Fe, Genesis, Elantra GT ve Tuscon modellerinden bazıları, barındırdıkları bilgi ve eğlence sistemine göre Android Auto veya CarPlay güncellemesini alabilecek. 2016 model Sonata Hybrid, Sonata Plug-In Hybrid, Veloster ve Azera modellerinin güncellemelerinin yakında duyurulması bekleniyor.

Tesla dışında otomotiv sektöründe güncellemelerin araç sahipleri tarafından yüklenmesi durumuna pek sık rastlanmıyor. Bu istisnalardan biri olan Ford, 2016 model otomobillerine Sync 3 güncellemesi içinde Android Auto ve CarPlay sistemlerini getireceğini açıklamıştı. Ancak bağlı araç konseptinin daha da genişlemesiyle birlikte otomobillerin de akıllı telefonlar gibi güncellenir hâle gelmesi de muhtemel gözüküyor.

Hyundai Android Auto ve CarPlay’i mevcut modellerine getirecek güncellemenin toplam 3 saat 40 dakikalık bir zaman dilimi içinde otomobillere yüklenebileceğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER