Eğlence

Vine’ın mimarlarından yeni bir uygulama: Hype

hypeVine’ın yakında kapanacağı Twitter tarafından geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Ancak uygulamanın orijinal geliştiricilerinden ikisi, mobil video uygulamaları pazarında meşaleyi bırakmamaya kararlı görünüyor. Colin Kroll ve Rus Yusupov, yeni bir canlı yayın uygulaması geliştirdi. Hype adını taşıyan uygulama, ham görüntünün yayınlanmasından daha fazlasını vadediyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde yayınlarına müzik, fotoğraf ve video ekleyebiliyor. Ayrıca yayını süslemek adına tasarımda değişiklik de yapılabiliyor. Kısacası kullanıcılar sadece kameranın kaydettikleriyle sınırlı bir yayın gerçekleştirmek zorunda kalmıyor.

Hype, Periscope ve Facebook Live gibi platformlarda olduğundan daha fazla çift taraflı etkileşim vadetmesiyle de dikkat çekiyor. İzleyici kitlesi sorularını direkt biçimde yöneltebiliyor veya gelen soruları direkt biçimde yanıtlayabiliyor.

Sonuç olarak servisin anında gerçekleşen olayları aktarmaktan ziyade önden düzenlenmiş prodüksiyonlara yönelik olduğu söylenebilir. Uygulamanın test kullanıcılarının haber ve talk show programları yapmış olması da amacın daha net anlaşılmasını sağlıyor.

Hype şu an için sadece iOS’te

İlk olarak sadece iOS için yayınlanan uygulamanın Android versiyonu üstündeki çalışmalar devam ediyor. Facebook Live ve Periscope’ta olmayan özellikler sunsa da, Hype’ın işinin çok kolay olmadığını belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER