Teknoloji

Kod yazıcısı bot kullanarak 1000 Twitter yarışmasını kazandı

avrupa birliği twitter elonjet

twitter-yeni-kus-logo-060612

Twitter’daki “Kazanmak için retweetle” formatındaki yarışmalara mikro blog servisinin pek çok kullanıcısı aşinadır. Söz konusu yarışmalar büyük çoğunluk adına hüsranla sonuçlansa da, bilgisayar mühendisi Hunter Scott için işler farklı bir seyir izlemiş.

Twitter’daki tüm yarışmalara katılmasını mümkün kılan bir bot hazırlayan Scott, dokuz ay boyunca her gün dört yarışmayı kazanarak 1000’i aşkın ödülün sahibi oldu. Kazandığı hediyelerin önemli bir kısmı işe yaramaz olsa da, Scott’un Twitter’ın sistemini alt etme hikayesi oldukça ilginç.

Scott, projesinin en zor kısmının “Botunun Twitter tarafından engellenmesini önlemek” olarak niteledi. Bu tarz hareketleri engellemek için çeşitli yöntemler geliştiren mikro blog servisi, yüksek takipçi sayısı olmayan hesapların 2000’den fazla hesabı takip etmesine izin vermiyor. Buna ek olarak, hesapları hızla takibe almak veya takibi bırakmak, ya da çok sık retweet yapmak gibi eylemler de engelleniyor. Ancak Piton adını verdiği koduyla dengeyi tutturan Scott, bu engellerin etrafından dolaşarak girebildiği tüm yarışmalara girmeyi başardı.

Hediyelerin kalitesindeki düşüklük nedeniyle kazanma oranını “oldukça kötü” olarak niteleyen Scott, 4 bin dolar değerindeki New York seyahatine vergiler ve New York’a uzak bir yerde yaşaması nedeniyle katılamamasını ise bu süreçteki en üzücü olay olarak tanımladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER