Ulaşım

Hummer elektrikli SUV modelinin üretimine başladı

hummer ev suv

General Motors, ABD’nin Michigan eyaletinde bulunan Factory Zero isimli üretim tesisinde Hummer EV SUV üretimine başladığını açıkladı. Şirketten verilen bilgiye göre, yılın ilk çeyreğinin sonları itibarıyla elektrikli otomobil sahipleriyle buluşacak. Bu da şirketin teslimat başlangıcı konusunda daha önce verdiği sözü tutabileceği anlamına geliyor.

Bu noktada oluşabilecek bir kafa karışıklığını gidermekte fayda var. Hummer’ın elektrikli kamyonetinin teslimatları 2021’in aralık ayında başlamıştı. Şirketten 2022’nin ekim ayında verilen bilgiye göre, o tarihe kadar 782 elektrikli kamyonet üretilmişti.

Elektrikli kamyonet ve SUV için yapılan rezervasyon sayısının ise 90 bin olduğu açıklanmıştı. Yaz aylarında yayınlanan bir haberde ise General Motors’un günde sadece 12 adet Hummet EV üretebildiği belirtilmişti.

Hummer EV SUV 5 saniyeden kısa sürede saatte 100 kilometre hıza çıkacak

Hummer EV SUV, General Motors’un Ultium isimli yeni elektrikli otomobil platformu üstüne inşa edilmiş bir otomobil. Elektrikli otomobilin motoru 830 hp beygir gücü üretebiliyor. Hummer’ın hızlanma modu aktif hâle getirildiğinde otomobil 0’dan saatte 97 kilometre hıza 3.5 saniye içinde ulaşabilecek.

İLGİLİ HABERLER