Ulaşım

Hummer elektrikli SUV tanıtım tarihini açıkladı

hummer elektrikli suv

General Motors, elektrikli Hummer SUV tanıtımı için beklenen açıklamayı yaptı. Otomobilin 3 Nisan’da gözler önüne çıkacağı duyuruldu. Hummer, 563 kilometre yol katedebilen ve yüksek teknolojik özelliklere sahip elektrikli kamyonetini geçtiğimiz ekim ayında tanıtmıştı.

General Motors, elektrikli Hummer’ları GMC markası altında üretiyor. Şirket, elektrikli SUV için çarkların ne zaman dönmeye başlayacağı konusunda bilgi vermedi. Elektrikli kamyonet üretimine bu yılın sonlarında başlayacak olan Hummer, ilk olarak en üst paketi satın alan müşterilerine araçlarını teslim edecek.

GM, Hummer markasını 2010’da küresel ekonomik krizin ve benzin fiyatlarının artmasının ardından emekli etmişti. Hummer’ın geri dönüşü ise General Motors’un milyar dolarlık elektrikli otomobil yatırımının çatısı altında gerçekleşti. Hummer’ın logosunda da elektrik dönüşümünü yansıtan değişiklikler yapılmıştı.

Elektrikli Hummer SUV, GM’in yeni elektrik batarya platformu Ultium’un kullanıldığı ilk otomobillerden biri olacak. Söz konusu platform, 50 ila 200 kWh güç üretebiliyor ve neredeyse 650 kilometrelik bir menzil sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER