Ulaşım

Hummer yeni elektrikli otomobilini tanıttı

hummer elektrikli suv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

GMC, bir süre önce yeni elektrikli Hummer SUV modelini tanıtacağını duyurmuştu. Şirket elektrikli kamyonetiyle benzer özelliklere sahip yeni otomobilini de sonunda gözler çıkardı. GMC’nin “iki modelli aile” yaklaşımının en yeni üyesi olan SUV, şirketin “elektrikli süper kamyonet” üretme hedefiyle de örtüşüyor.

Otomobile dışarıdan bakıldığında bir Hummer olduğunu anlamak çok zor değil. Bilinen büyük hatları muhafaza eden araçta çok büyük çamurlukların bulunması dikkat çekiyor. 22 inçlik büyük jantların bile elektrikli Hummer SUV’de normal göründüğü söylenebilir.

Hummer’ın tanıttığı ilk elektrikli otomobili bir pikap kamyonet formatındaydı. Yeni model ise kapalı bir bagaja sahip. Otomobilin arkasında beş kişiyi de oturtmak mümkün. Büyük stepne de bagaj kapağında yer alıyor.

GMC, bu büyük otomobili hareket ettirmek için bazı akıllı teknolojilerden yararlanıyor. Otomobilin dingil mesafesi 3 metreden fazla olsa da, destek sistemleriyle otomobil muhteşem kalkış ve koparma açıları vadediyor. Dört yuvarlaklı direksiyon ise kontrolü kolaylaştırıyor.

Otomobil, GM’in Utilium isimli elektrikli otomobil platformunu kullanıyor. Şirketten verilen bilgiye göre, araç için menzili 480 kilometreye yakın seçenekler sunulacak. Araç, hantal cüssesine rağmen yaklaşık 100 kilometre hıza 3.5 saniye gibi bir süre içinde çıkabilecek.

Elektrikli Hummer SUV, 2024’te yollarda olacak. Ancak otomobilin üretimi 2023’te başlayacak. Araç, ABD’de 105 bin 595 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER