Ulaşım

Hummer elektrikli kamyonet olarak geri dönüyor

hummer elektrikli
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

General Motors, bir dönem Türkiye’de de oldukça popüler olan ve yüksek yakıt tüketimiyle bir tür “kötü şöhret” elde eden Hummer‘ı yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. Ancak bu geri dönüş zamanın ruhuna uygun olacak. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Hummer tamamen elektrikli bir kamyonet olarak geri dönecek.

Elektrikli yeni Hummer’ın tanıtımı için de uygun bir isimle anlaşıldığı söyleniyor. İddialara göre, yeni Hummer’ın reklamında NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ın yıldız ismi LeBron James boy gösterecek. Araç için hazırlanan reklam, 2020 ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) final müsabakasında gösterilecek.

LeBron James gibi güçlü bir ismin seçilmesi, Hummer markasının gücünü yansıtmak için doğru bir tercihe benziyor. Buna ek olarak; James’in varlığı, GM’nin hedeflerindeki iddiayı da ortaya koyuyor.

GM Hummer dışında başka elektrikli araçlar da çıkaracak

GM’nin Hummer’ı 2022’den itibaren GMC markasının altında satması bekleniyor. Yani Hummer’ın geri dönüşü, eskiden olduğu bağımsız bir marka altında olmayacak. GM, Hummer markasının fişini 2010’da yaşadığı mali kriz sırasında çekmişti. Ancak GM ve GMC’den henüz bu konuda bir açıklama gelmiş değil.

GM’nin Hummer’ı elektrikli bir taşıt olarak canlandırmayı istediğine dair haberler birkaç ay önce gündeme gelmişti. Otomotiv sektörünün dev şirketi, 2023’e kadar piyasaya 20 yeni elektrikli araç seçeneği çıkarmayı planlıyor. Küresel ölçekteki bu plan için GM’nin milyarlarca dolar harcayacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER