Teknoloji

Big Bang e: Hublot’dan yeni bir lüks akıllı saat daha

hublot big bang e

İsviçreli lüks saat üreticisi Hublot, Big Bang e adını taşıyan yeni akıllı saatini tanıttı. Google’ın Wear OS işletim sistemiyle çalışan Big Bang e, 5200 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyat karşılığında satılacak.

Big Bang e’nin selefi Big Bang’e kıyasla daha geniş ölçekli şekilde satılması bekleniyor. 2018 FIFA Dünya Kupası’nda hakemler tarafından kullanılan Big Bang, sınırlı sayıda satılmıştı. Big Bang e’nin TAG Heuer ve Montblanc gibi markaların lüks akıllı saatlerinden daha pahalı olması hemen dikkat çekiyor.

Hublot’nun Big Bang e ile tekerleği yeniden icat etmediği söylenebilir. Yeni akıllı saat, selefine kıyasla pek fazla değişim sunmuyor. Titanyumun yanında siyah seramik kaplama seçeneği olan saatin ekranı, çizilmelere karşı safir camla korunuyor. Siyah seramik kaplama modelin fiyat etiketinde 5800 dolar yazacağını belirtmekte de fayda var.

30 metreye kadar suya dayanıklı olan saatin tepesinde ise saatin elektronik fonksiyonlarını kontrol etmeye yardımcı olan fiziksel bir mekanizma bulunuyor.

Wear OS’in varlığı sayesinde kullanıcılar Google Asistan, Google Play ve Google Pay’e erişebiliyor. Saat üzerinden telefona gelen mesajlar ve bildirimler de görülebiliyor. Big Bang e’nin kalbinde Snapdragon Wear 3100 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. GPS veya NFC desteği bulunmayan saate ihtiyaç duyduğu enerjiyi 300 mAh kapasiteli pili veriyor.

Hublot, Big Bang e için henüz bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Saat mağazaların yanı sıra çevrimiçi ortamda da satılacak. Big Bang e’yi Çin, Avrupa, ABD ve İngiltere’de bulmak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER