Manşetler

Huawei’nin ucuz ancak kaliteli Android telefonu Ideos inceleme altında

Çinli telekom devi Huawei de Android’le yakından ilgilenen ve dünya çapındaki büyük mobil operatörlerle Android’li ürün işbirliklerine girişen bir şirket. Onlar da IFA’da yeni Android’li cep telefonu Ideos’u görücüye çıkardı.

Giriş seviyesindeki bir model olan Ideos Froyo sürümüyle ve değişik renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Huawei’nin yayınladığı basın açıklamasına göre Ideos “dünyanın ilk makul fiyatlı akıllı telefonu”. Her ne kadar biraz fazla abartılmış bir tanım gibi görünse de, telefonun Avrupa, Asya ve Amerika’da vergiler ve ücretler hariç 100$ ile 200$ arası bir fiyattan satılacak olması Huawei’nin iddiasını inandırıcı kılıyor. 3G ve WiFi destekli cihaz kablosuz bağlantı noktası işlevi görerek veri bağlantısını sekiz cihaza kadar paylaştırabiliyor. Google ile doğrudan ortaklıkla geliştirilen bu telefon, arama devinin Android 2.2’yi fiyat spektrumunun tüm alanlarına yaymaya niyetli olduğunun bir göstergesi sayılabilir.

Engadget tayfası Huawei Ideos’u IFA 2010’da yakından inceleme fırsatı yakalamış. Onlara göre Huawei bu cihazın üretiminde önemli mühendislik çalışmaları ortaya koymuş. Cihazı çok fazla sıradan göstermeden ucuz yapmayı başarabilmişler. 2.8 inç’lik kapasitif dokunmatik ekranının tepkilerinin yerinde olduğunun, hem işlemci performansı hem de dokunma sensörünün hassasiyetinin bunda eşit payı bulunduğunun altı çiziliyor. 7.2 Mbps HSDPA desteği ve siyah, mavi, sarı ve mor gibi çekici renkleri de eklersek Huawei’nin kazanmaya oynayacak bir akıllı telefon ürettiğini söyleyebiliriz. Bakalım bizim operatörlerden bir tanesi Huawei’nin bu telefonunu Türkiye pazarına sunar mı?

Huawei Ideos’un fotoğraflarını ve basın bültenini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget (Basın Bülteni ve Fotoğraflar)

Görsel – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER