Teknoloji

Huawei’nin mobil işletim sisteminin çıkış tarihiyle ilgili yeni gelişme

huawei mobil işletim sistemi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei bir yandan Amerikan resmi makamlarıyla sorunlar yaşarken, bir yandan da Android’e alternatif olarak geliştirdiği işletim sistemine son hâlini veriyor. Son haberler yeni mobil işletim sisteminin en erken ağustos ayında çıkacağını işaret ediyor.

Global Times adlı haber organının haberine göre, Huawei HongMeng OS adlı işletim sistemini Çin’de çıkaracak. İşletim sistemi bu ülke dışında ise Oak OS adıyla çıkacak. Huawei’nin bireysel tüketici iş birimi CEO’su Richard Yu, şirketin yeni işletim sisteminin sonbahara hazır olacağını doğrulamıştı.

Daha önce Avrupa Birliği Fikri Haklar Ofisi’ne yapılan marka tescil başvurusunda HUAWEI ARK OS, HUAWEI ARK, ARK ve ARK OS adlarının tescillenmek istendiğini görmüştük. Görünüşe göre şirket, kendi ülkesinde ve ülke dışında farklı yaklaşımlar izleyecek.

Bu arada Google’ın ABD yönetimine bir dilekçe vererek Huawei’nin kendi geliştirdiği özel işletim sistemiyle çalışacak cihazların potansiyel güvenlik risklerini sıraladığı belirtiliyor. Bunların arasında, Huawei cihazlarının doğrudan Google’dan güvenlik güncellemelerini alamayacak olmasının çeşitli güvenlik açıkları yaratabilecek olması da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER