Teknoloji

Huawei’nin iddiasına göre kimse Windows Phone’dan para kazanmadı

huawei-ascend-w2-081113

Huawei bu yılın başlarında hem Windows Phone hem de Android ile çalışabilen bir akıllı telefon çıkaracağını açıklamış, ancak kısa bir süre sonra bu planlarını askıya aldığını açıklamıştı. Çinli üretici neden vazgeçtiğini açıklamadı, ancak en sonunda Windows Phone ile ilgili düşüncelerini açık şekilde ortaya koydu. ABD’de yayınlanan The Seattle Times ile röportaj gerçekleştiren Huawei’nin uluslararası medya ilişkileri şefi Joe Kelly, şirketinin Windows Phone ile çalışan iki cihazından hiç para kazanmadığını, aslında kimsenin Windows Phone’dan hiçbir şekilde para kazanmadığını kaydetti.

Bu cesur aıklama Microsoft’un Windows Phone’u cihaz üreticileri için ücretsiz yapmasından birkaç ay sonra geldi. Aslında Huawei’nin üst düzey yöneticisinden gelen bu açıklama çok sürpriz sayılmaz, daha önce Huawei’den Windows Phone’un “zayıf” olduğu şeklinde bir görüş de gelmişti. Microsoft küçük boyutlu cihaz üreticilerinin, mağazaların ve mobil operatörlerin düşük teknik özelliklere ve fiyatlara sahip markasız cihazlar üretmelerine kapı açacak şekilde web tabanlı donanım iş ortağı portalı açmıştı. Anlayacağınız, Microsoft Windows Phone satışları ve kullanımını artırmak için birçok yolu deniyor.

Ayrıca Microsoft bu yılın başlarında Foxconn, Lenovo, Longcheer ve ZTE gibi Çinli cihaz üreticileriyle de Windows Phone iş ortaklıkları yapmıştı. Huawei Çinli üreticiler içinde Microsoft destekli cihazları askıya aldığını açıklayan ilk mevcut üretici oldu. Huawei’nin bu açıklamaları Microsoft’un kendi mobil işletim sistemini Android karşısında daha güçlü ve tercih edilebilir kılmak için giriştiği çabaların tam da üstüne geldi.

İLGİLİ HABERLER