Manşetler

Huawei’nin 6.1 inç ekranlı dev akıllı telefonu Ascend Mate görüntülendi

Huawei’nin gelecek yılın başlarında çıkaracağı söylenen 6.1 inç’lik dev ekranlı telefon şirketin yöneticisi Richard Yu’nun elinde görüldü. Bir önceki gün internete yüklenen videoda yer alan kişinin Richard Yu olduğuysa Engadget sitesi tarafından iddia edildi. Yu’nun elinde görünen akıllı telefon-tablet melezi cihazın geçtiğimiz haftalarda dedikoduları internete yansıyan ve Huawei Ascend Mate adını taşıyan cihaz olduğuna inanılıyor.

Yazının devamında bulacağınız videoda cihazla ilgili çok fazla ayrıntı geçmiyor, ancak çok büyük olduğu ve çalışma koşulları anlaşılıyor. Ancak daha önceki dedikodular cihazın 6.1 inç’lik 1080p ekran, 2 GB RAM ve 1.8 GHz’lik dört çekirdekli Huawei HiSilicon işlemcisini barındıracağını işaret ediyordu. Ancak yine Yu, Çin’in Twitter’ı Sina Weibo üzerindeki hesabından final özelliklerin farklı olabileceğini dile getirmişti. Telefonun resmi tanıtımının CES’te yapılması bekleniyor, en iyisi o zamana kadar beklemek.

Ascend Mate önümüzdeki yıl gelecek tek dev telefon olmayacak. Samsung’un da 6.3 inç ekranlı yeni bir Galaxy Note cihazının hazırlıklarını yaptığı söyleniyor. Böylelikle şirketin Note ile 7 inç’lik tabletler arasına da bir seçenek yerleştirdiğini görmüş olacağız. Aslına bakarsanız videoya bakıldığında 6.1 inç’lik ekrana sahip telefon tahmin edildiği kadar büyük görünmüyor, ancak bu cihazı bir telefon olarak nitelendirmenin ve öyle kullanmanın bir hayli zor olduğunu da kabul etmek gerek.

İlgili >> Gizmodo

İLGİLİ HABERLER