Teknoloji

Huawei’den uydu İnternet hizmeti: Starlink’e rakip olabilir

huawei abd

Huawei, son kullanıcılar nezdinde genel olarak tüketici elektroniği üreticisi olarak tanınırken, aynı zamanda ciddi bir telekomünikasyon devi olarak da öne çıkıyor. Şirket, ABD yaptırımları nedeniyle ileri düzey çipsetler edinme konusunda zorluklar yaşasa da, telekomünikasyon alanında önemli adımlar atıyor. Huawei, son zamanlarda oldukça ilgi çekici bir proje üzerinde çalıştığını açıkladı: Uydu İnternet hizmeti. Bu hizmet, SpaceX’in Starlink’ine oldukça benzer bir yapıda olacak.

Huawei, düşük Dünya yörüngesi uydu internet hizmetini test etti. Şirket, bu testin ayrıntılarını Weibo üzerinden paylaştı. Sunum slaytlarından birinde, test sırasında 660 Mbps’e kadar indirme hızlarına ulaşıldığı ortaya çıktı.

huawei starlink uydu internet

Huawei Mate 60 Pro’da uydu üzerinden acil durum hizmeti var

Huawei’nin 6G kablosuz laboratuvarının baş bilim insanı Wang Jun, bu sonuçları Çin’in Chongqing kentinde düzenlenen Uzay Bilgi Endüstrisi Uluslararası Ekosistem Etkinliği’nde paylaştı. Şirketin bu hizmeti geliştirmekte olduğu şaşırtıcı değil. Son amiral gemisi telefonu Huawei Mate 60 Pro‘da jeostatik uydu bağlantı yeteneğinin bulunması, Huawei’nin bu alanda sinerji yaratmayı planladığını gösteriyor.

Huawei, bu internet hizmetini test etmek için hangi uyduların kullanıldığını açıklamadı. Çin, son zamanlarda kendi düşük Dünya yörüngesi uydularını fırlatıyor. Starlink benzeri ticari bir hizmetin sunulması biraz zaman alabilir, ancak Huawei’nin bu konuda ciddi olduğu artık açık.

Huawei’nin, SpaceX gibi bu sektördeki diğer oyuncuların sahip olmadığı büyük bir avantajı var. Telefon satıyor ve bunları batıda etkin bir şekilde yasaklanmış olsalar bile, büyük sayıda telefon satıyor. Huawei, dünyanın uzak bölgelerinde bile yüksek hızlı uydu internetini hizmete sunabilir. Bu gelişme, özellikle internet erişiminin sınırlı olduğu alanlarda devrim niteliğinde bir adım olabilir ve Huawei’nin telekomünikasyon sektöründeki konumunu daha da güçlendirebilir.

İLGİLİ HABERLER