Teknoloji

Huawei’den kendi üretimi dört çekirdekli işlemcisini barındıran tablet: MediaPad 10 FHD

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz yıl çıkardığı MediaPad 7 ile tablet arenasını şöyle bir yoklayan Huawei, Mobil Dünya Kongresi’nde yeni bir tablet, MediaPad 10 FHD’yi tanıttı. Huawei’nin standında gözümüz MediaPad 10’u aradı, ancak Huawei’nin bu tableti camla kapanmış bir vitrinin ardından sergilediğini gördük, üstelik tablet kapalıydı. Bu nedenle Huawei MediaPad 10 FHD’yi deneyimleme işi bir başka sefere kalmış oldu.

Yine de, MediaPad 10 FHD’nin özelliklerinden bahsetmeden geçmeyelim. 1920 x 1200 çözünürlüklü, 10 inç, IPS LCD kapasitif dokunmatik ekrana sahip olan bu tablet Huawei’nin kendi ürünü olan dört çekirdekli, 1.5 GHz’lik Huawei K3V2 işlemciyle çalışacak. 2 GB RAM’i de buna eklediğinizde ortaya gerçekten güçlü bir tablet çıkar gibi görünüyor. Tablette 8 GB’lık dahili bellek var, ancak microSD kart ile 32 GB’ye kadar ek depolama alanı sağlamak mümkün olacak.

Huawei MediaPad’in arkasında 8 megapiksel, otomatik odaklı, LED flaşlı ve 1080p HD video kayıt yetenekli kamera yer alırken, önde de 1.3 megapiksellik ikinci bir kamera bulunuyor. 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1, GPS, HSDPA 42Mbps gibi kablosuz bağlantı desteklerine sahip olan bu tablete önden bakıldığında iPad’e bir hayli benziyor gibi görünüyor. Aslında sadece iPad’e değil, Galaxy Tab 10.1’e de benzediğini söyleyebiliriz. Huawei MediaPad 10 FHD’nin ikinci çeyrekte piyasaya çıkması bekleniyor. Tableti MWC’de göremedik, belki CeBIT’de bir ön incelemeden geçirebiliriz.

İlgili – Huawei

İLGİLİ HABERLER