Teknoloji

Huawei’den dünyanın en ince akıllı telefonları: Huawei Ascend P1 / P1 S – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Genellikle orta seviye ve cebi yakmayan Android telefonlarıyla tanıdığımız Huawei CES 2o12’ye dünyanın en ince akıllı telefonları olarak nitelendirdiği iki iddialı Android telefonuyla geldi. Huawei Ascend P1 ve P1 S modelleri sırasıyla 7.69 mm. ve 6.68 mm.’lik kalınlıklarıyla dikkat çekiyor. Her iki telefonda da 4.3 inç’lik, 540 x 960 çözünürlüklü ekran ve Gorilla Cam yer alıyor.

Hem Ascend P1 hem de Ascend P1 S’te 1.5 GHz’lik çift çekirdekli ARM Cortex A9 işlemcili ve PowerVR SGX540 grafik işlemcili TI OMAP 4460 yongaset yer alıyor. 1 GB RAM ve 4 GB’lık dahili bellek de diğer teknik özellikler arasında. Telefonların Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile yüklü geleceğini de belirtelim. Kamera açısından da Huawei’nin Ascend’leri güçlü sayılabilir. 8 megapiksellik, arkadan aydınlatmalı sensör sayesinde daha iyi düşük ışık performansına sahip, LED flaşlı ve HDR efekt destekli, ayrıca 1080p video kaydı yapabilen arka kamera her iki cihazda mevcut. Yine aynı şekilde her iki cihazda 720p video kayıt yetenekli, 1.3 megapiksellik ön kamera da yer alıyor.

Kablosuz bağlantı tarafında Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0+HS, beş bant UMTS/HSDPA/HSUPA ve dört bant GSM/GPRS/EDGE desteği bulunuyor. Metal siyahı, seramik beyazı, kiraz çiçeği pembesi gibi renk seçenekleriyle satılacak bu ikilinin yılın ikinci çeyreğinde Avrupa, Asya-Pasifik, Kuzey Amerika, Avustralya, Orta Doğu ve Çin’de piyasada olacak. Büyük ihtimalle Türkiye’ye de gelecektir.

Video: Huawei Ascend P1 / P1 S

İlgili – Huawei

İLGİLİ HABERLER