Teknoloji

Huawei’den dört çekirdekli işlemci ve 4.5 inç HD ekran taşıyan Ascend G615 Android telefon

Çinli üretici Huawei bir yandan üst sınıf niteliklere sahip akıllı telefonlarla yukarıları zorlarken bir yandan da orta sınıfa hitap edecek sağlam cihazlar çıkarmaya devam ediyor. Ascend G615 orta sınıf telefon olarak nitelendiriliyor, aslında geçen yıl bu zamanlar G615’i görsek, onu rahatlıkla üst sınıf telefonlar klasmanına sokabilirdik. Ancak artık o sınıfta 5 inç 1080p ekranlı telefonları görüyoruz.

huawei-ascend-g615-220113

Huawei Ascend G615’te 4.5 inç, 720p HD çözünürlüklü ekran, 1.4 GHz dört çekirdekli HiSilicon K3V2 işlemci, 1 GB RAM ve 8 GB dahili saklama alanı yer alıyor. 2150 mAh kapasiteli batarya telefonun bir günü rahatlıkla çıkarmasına yetecek gibi görünüyor. Arkada yer alan 8 megapiksel kamera 1080p HD video kayıt yeteneğine sahipken microSD kart yuvası da 8 GB’lık dahili alanla yetinmeyenler için genişleme fırsatı sunacaktır. Wi-Fi ve Bluetooth gibi standart bağlantı özelliklerini de unutmamak gerek.

Huawei’nin Ascend G615’i Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çıkaracak olması doğrusu biraz şaşırtıcı. Ancak Çinli şirket Jelly Bean güncellemesinin mart ayından itibaren bu cihazlara iletileceğini açıkladı. Mart ayına fazla bir zaman yok, bu nedenle ortada çok da rahatsız edici bir durum olduğu söylenemez. Telefonun Almanya’da piyasaya çıkacağı bilgisi verildi, ancak diğer ülkelerle ilgili net bir piyasaya çıkış takvimi henüz ortalarda yok. Geçtiğimiz hafta G510’u da duyurmuş olan Huawei’nin her cebe hitap eden seçeneklerinin arkası kesilmeyecek gibi görünüyor.

İlgili >>Unwired View

İLGİLİ HABERLER