Teknoloji

Huawei’den Android cihazları için Emotion kullanıcı arayüzü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-ascend-d-quad-on-inceleme-00001

Huawei Android cihazları için özelleştirilmiş kullanıcı arayüzünü bu yaz çıkaracağını duyurdu. Samsung’un TouchWiz ve HTC’nin Sense kullanıcı arayüzüne benzer bir mantığa sahip olacak Huawei’nin Emotion UI adlı kullanıcı arayüzü Android’in üstünde özelleştirilmiş bir katman gibi çalışacak ve büyük ihtimalle yakında çıkacak Ice Cream Sandwich yüklü Ascend D Quad akıllı telefon ile birlikte resmi çıkışını gerçekleştirecek.

Huawei Ascend D Quad’ı tanıttığında cihaz üzerinde Android’in ham sürümü çalışıyordu, ancak temmuzda piyasaya çıkacak olan nihai cihazda Emotion UI kullanıcı arayüzü katmanı da bulunacak. Huawei’nin böyle bir adımı atmaktaki sebebi neydi, tam olarak bilinmese de, rakip Android üreticilerinin her birinin kendilerine özel kullanıcı arayüzüyle farklılık yaratması Çinli üreticinin de ilgisini çekmiş olmalı. Zaten Huawei’nin başkaları için taşeron üretim yapan bir şirket görünümünden çıkıp güçlü bir Android cihaz üreticisi hâline gelmeyi amaçladığını biliyoruz. Özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü de bu amaca hizmet edecektir.

Emotion kullanıcı arayüzü için çıkış tarihi olarak 9 Haziran tarihi veriliyor. Temmuz ayında beklenen Ascend D Quad ve diğer Huawei cihazlarında da bu kullanıcı arayüzü yüklü gelecek. Huawei kullanıcı arayüzü için “duygusal”, “sade” ve “akıllı” nitelendirmelerini kullanıyor. Bunun dışında detaylar hakkında fazla bir şey söylemiyor, en azından şimdilik.

İlgili – PocketNow

İLGİLİ HABERLER