Manşetler

Huawei’den 7 inç’lik, çift çekirdekli Qualcomm işlemcili, Android 3.2 tablet: MediaPad – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-mediapad1Huawei Singapur’da, CommunicAsia ile birlikte Media Pad adlı 7 inç’lik tabletin duyurusunu yaptı. Yüksek profilli ilk 7 inç’lik tablet olan Huawei MediaPad’in en önemli özelliği ise Android 3.2 ile çalışan ilk tablet olması. Huawei, Honeycomb 3.2’nin 3.1 ile özünde aynı olduğunu, ancak 10 inç’liklerin aksine 7 inç’lik tabletler için özelleştirildiğini söylüyor.

10.5 mm’lik kalınlığa sahip olan bu tablette 217 ppi’lik piksel yoğunluklu IPS kapasitif dokunmatik ekran, GPS, 1.3 megapiksel ön taraf kamerası, 5 megapiksel arka taraf kamerası, 802.11n WiFi, altı saate kadar çalışma imkânı sunan batary ve çift çekirdekli 1.2 GHz Qualcomm işlemci yer alıyor. Eğer herşey planlar dahilinde ilerlerse, Huawei’nin bu tableti 2011’in üçüncü çeyreğinde ABD’de satışa çıkmış olacak.

390 gr.’lık ağırlığa sahip olan Huawei MediaPad 1080p video oynatma, HSPA+ (14.4 Mbps) 3G desteği, 8 GB’lık dahili depolama alanı, microSD kart yuvası gibi öne çıkan özelliklere de sahip. Facebook, Twitter, Let’s Golf ve Documents To Go uygulamalarıyla gelen bu tablette Bluetooth modülü ve HDMI çıkışı da yer alıyor. Adobe Flash Player 10.3 sayesinde ileri düzeyde web deneyimi sunan bu Huawei tabletinin sadece Wi-Fi bağlantı desteğine sahip versiyonunun üretilmesi düşünülmüyormuş. Huawei bu tableti mobil operatörlerle birlikte pazarlamayı hedefliyor. Belki de, çok yakında bu tableti Turkcell veya Vodafone gibi mobil operatörler aracılığıyla Türkiye’de görebiliriz, ne dersiniz?

Galeri: Huawei MediaPad 7 inç Android tablet
[nggallery id=607]

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER