Teknoloji

Huawei yüz tanıma konusunda Face ID’den daha iyi olduğunu iddia ediyor

huawei yuz tanimaHuawei daha önce Apple’ı kendi oyununda mağlup etmeyi başarmıştı. Şirket, iPhone 6s piyasaya çıkmadan önce Force Touch (3D Touch) teknolojisini taşıyan bir telefonu tanıtmıştı. Çinli üretici, benzer bir durumu Apple’a tekrar yaşattığını iddia ediyor. Huawei yüz tanıma konusunda Apple’ın iPhone X ile sunduğu Face ID sisteminden daha etkin bir çözüm geliştirdiğini öne sürüyor.

Honor V10’u gözler önüne çıkaran Huawei, düzenlediği tanıtım etkinliğinde derinlik ölçebilen kamera sisteminden de bahsetti. Çinli üreticinin söz konusu sistemle Apple’ın TrueDepth adını taşıyan yüz tanıma teknolojisine yanıt vermeyi amaçladığını görmek pek zor değil. Kızılötesi ve projektörün bir arada olduğu bir kurulumdan yararlanan Huawei’nin sistemi, böylelikle kullanıcıların yüzünün üç boyutlu bir haritasını çıkarıyor. Sistem bunun için 300 bin noktadan yararlanıyor. Bu rakam, iPhone X’un aynı işlem için kullandığı nokta sayısının 10 katına tekabül ediyor.

Huawei, sisteminin ödemeleri doğrulama amacıyla kullanılabileceğinin altını çizdi. Parmak izi tarayıcısının hızıyla övünen şirket, yüz tanıma sisteminin de aynı hızı vadettiğini vurguladı. Çinli üretici, kamera sisteminin yeteneğini göstermek adına iPhone X’un eğlenceli yönlerinden biri olan Animoji özelliğinin bir kopyasını göstermekten de geri kalmadı.

Huawei yüz tanıma sistemini henüz bir ürüne yerleştirmiş değil

Huawei yüz tanıma sistemini görücüye çıkarsa da, henüz bir ürüne yerleştirmiş değil. Sistem Honor V10’un tanıtım etkinliğinde duyurulsa da, Honor V10 bu sistemi taşımıyor. Sistemin hangi ürünlerde kullanılacağı ve bu ürünlerin ne zaman raflarda olacağı da şimdilik bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER