Teknoloji

Huawei yöneticisinden Mate X ve P40 ile ilgili açıklamalar

huawei mate x ön inceleme

Huawei gelecek yıl Mate X katlanabilir akıllı telefonunun iyileştirilmiş bir versiyonunu çıkaracak. Yeni modelde daha iyi bir menteşe, daha sağlam ekran ve daha hızlı işlemci bulunacak.

Söz konusu detaylar Frandroid sitesine konuşan Huawei tüketici elektroniği işlerinin başındaki isim Richard Yu’dan geldi. Huawei, mevcut Mate X modelini de 2020’nin ilk çeyreğinde Avrupa’ya getirmeyi planlıyor gibi görünüyor.

Mate X daha geçen ay piyasaya çıkmış, Çin’de 2400 dolara karşılık gelen bir fiyattan satışa çıkmıştı. Ekran ortasından arkaya doğru katlanabiliyor, böylelikle cihazın hem önünde hem de arkasında ekran oluyor. Bu tasarım yıl içinde satışa çıkan Samsung Galaxy Fold gibi diğer katlanabilir cihazlarınkine göre daha iyi bulunmuştu. Galaxy Fold’un ilk tasarımı menteşe nedeniyle sorunlara neden olmuş, aradaki boşluklardan giren toz ve diğer parçacıklar ekranda problemlere yol açmıştı.

Katlanabilir telefon modası gelecek yıl daha da genişleyecek gibi görünüyor. Yılın sonlarına doğru tanıtılan Motorola’nın yeni Razr modeli de bunun işareti sayılıyor. Samsung gibi üreticiler de mevcut tasarımlarını yenilemeyi planlıyor. Bu yıl gördüğümüz emekleme aşamasında ve daha hassas görünen cihazların yerini daha düzgün, olgunlaşmış ürünler alacak.

Mate X haberlerine ek olarak, Huawei’nin gelecek nesil amiral gemisi P40 hakkında da bazı detaylar verildi. Frandroid‘e göre, mevcut P30 serisinin zaten mükemmel seviyede olan fotoğraf kalitesi daha da iyileşecek, performans da artacak. Zaten bunlar yeni bir modelden beklentilerimiz arasında başta geliyor. Daha da önemlisi Yu, yeni telefonun yeni ve eşsiz bir tasarıma sahip olacağını söylüyor.

Huawei P40 tanıtım tarihi

Bu arada sızan bir tasarım P40 ve P40 Pro modellerinin nasıl görüneceğini ortaya koyuyor. Temel olarak 2020’de görmeyi beklediğimiz diğer akıllı telefonlarınkine benzer bir tasarım göreceğiz. OnLeaks ve 91mobiles tarafından yayınlanan taslak görüntülerde dikdörtgen şekilli kamera bölümü görünüyor. Yakında beklenen Samsung amiral gemisi telefonlarınınkine benzer bir görüntü var.

P40 Pro, kenarlara doğru eğrilen bir ekran tasarımına sahip olacak gibi görünüyor. Metal çerçevesi de köşelere doğru kavis yaparak ekranın buralardaki varlığını engelliyor. Huawei bu şekilde ekranın düşmelere karşı daha dayanıklı olmasını amaçlıyor olmalı.

Yu, Huawei P40 serisinin mart sonunda tanıtılacağını da kaydetti.

İLGİLİ HABERLER