Teknoloji

Huawei’nin yeni patentleri ekran içi ön kamera dedikodularını alevlendirdi

Android telefon önerileri: Mart 2020

Akıllı telefon üreticileri, kullanıcılarına büyük ve kesintisiz bir ekran deneyimi sunmak için farklı yaklaşımları denemekten kaçınmıyor. Çentikleri küçülten, kameraları ekrandaki deliklere yerleştiren veya özel açılır mekanizmalar kullanan şirketler, şimdi de kamerayı doğrudan ekranın içine entegre etmek için çalışıyor. Huawei de bu gruptaki şirketlerden biri gibi görünüyor.

Kameranın ekranın içine yerleştirilmesinin ilk örnekleri 2019’da görülmüştü. Hem Oppo hem de Xiaomi bu konudaki konsept çalışmalarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Şu ana kadar bu teknoloji ticari bir cihazda kullanılabilir hâle gelmiş değil. Ancak bu teknolojin akıllı telefon dünyasında devrim yaratacağına dair pek çok dedikodu ve tahmin bir süredir etrafta dolaşıyor.

Huawei’nin de ekranı içi kamera teknolojisinin uygulayıcıları arasına katılacağına dair işaretler, ilk olarak geçtiğimiz ay Weibo’da paylaşılan sızıntılarla görülmüştü. Ortaya çıkan patent dosyaları, Çinli şirketin bu konudaki ciddiyetini gözler önüne seriyor.

LetsGoDigital sitesi tarafından ortaya çıkarılan patent dosyalarında iki farklı telefon görseli yer alıyor. İki telefonun da çerçevesiz, çentiksiz ve oldukça kavisli ekranlara sahip olduğu görülürken, arka kamera sistemlerinin tasarımı ikisinin birbirlerinden ayrılmasını mümkün kılıyor.

Bu tasarım farklılığı söz konusu telefonlardan birinin P50 Pro, diğerinin ise Mate 40 Pro olabileceği spekülasyonunu yapmayı kolaylaştırıyor. Ancak söz konusu cihaz görsellerinin tasarım patentlerinden fazlası olmadığını unutmamak gerekiyor. Patent dosyalarında da donanımdan veya kameralardan bahsedilmiyor. Dolayısıyla şu an için söylenenler bir spekülasyon olmanın ötesine gidemiyor.

Son birkaç yıldır yaptığı atılımla akıllı telefon pazarında zirveye oynamaya başlayan Huawei, telefonlarını daha ileriye taşıyacak hamleler konusunda da cesur davranıyor. Dolayısıyla şirketin ön kamerayı ekran altına yerleştirme konusunda da hızlı hareket etmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER