Teknoloji

Huawei Y7 resmiyet kazandı: 5.5 inç ekran, 4000 mAh pil

huawei y7Huawei, akıllı telefon pazarına giriş seviyesinde ve orta segmentte konumlanan yeni cihazlar eklemeye devam ediyor. Çinli üretici, Y3 2017 adını taşıyan giriş seviyesi telefonunu kısa süre önce sessiz sedasız duyurmuştu. Bu listeye şimdi de Huawei Y7 eklendi.

Y7 de, tıpkı Y3 2017 gibi, sessiz sedasız şirketin internet sitesindeki yerini aldı. Y3 2017, kutusundan Android 6.0 Marshmallow yüklü olarak çıkıyor. Y7’de ise en güncel Android sürümü olan Nougat bulunuyor.

Y7’nin diğer bileşenleri de, akıllı telefonun içinde bulunduğu kategoriye göre oldukça sağlam görünüyor. Huawei’nin orta segmentte konumlanan yeni akıllı telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde ne yazacağı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Y7’de 1.4 GHz sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 435 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Akıllı telefonun 5.5 inç ekranı, 720 piksel çözünürlüğe sahip. 12 megapiksel çözünürlüklü arka kamera, 1.25 ?m piksel sensöre ve otomatik odaklama özelliğine sahip.

Y7’nin önünde de 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Yüz tanıma teknolojisine sahip ön kamera, güzelleştirme modu da barındırıyor. Parmak izi tarayıcısı da, akıllı telefonun arka kamerasının altında bulunuyor.

Huawei Y7 4000 mAh kapasiteli piliyle dikkat çekiyor

4000 mAh kapasiteli pil, Y7’nin en önemli satış noktaları arasında bulunuyor. Bu pil, 20 saat boyunca video oynatma ve 15 saat boyunca internette gezinme imkanı vadediyor. Metal bir kasaya ve plastik bir çerçeveye sahip olan akıllı telefonun ekranını 2.5D cam kaplıyor. Y7’nin piyasaya çıkış tarihi konusunda ise şimdilik somut bir bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER