Teknoloji

Huawei Wi-Fi şebeke sistemiyle ultra hızlı ağlar kurulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
huawei q2 wi-fi
Üçlü paket

Huawei sadece akıllı telefonlar veya dizüstü bilgisayarlar yapmakla uğraşmıyor. Şirketin bireysel tüketicilere sunduğu Wi-Fi şebeke cihazları da var. Çinli üretici, CES 2018’de tüm evi kapsamına alan hibrit Wi-Fi sisteminin tanıtımını gerçekleştirdi.

Diğer bazı Wi-Fi şebeke sistemleri gibi, Huawei’nin Wi-Fi Q2 sistemi de büyük bir evde veya apartmanda düzenli sinyal gönderimini sağlamayı hedefliyor. Sistemde iki seçenek bulunuyor. Bunlardan birincisi baz istasyonu ve iki adet uydu; sistemde elektrik, telefon hatlarını veya koaksiyel kabloları üzerinden gigabit mertebesinde hızlarda veri iletimi için G.hn PLC teknolojisi kullanılıyor. İkinci çözüm ise hem kablolu hem de kablosuz bağlantılara dayanan hibrit üçlü paket sistemi.

Huawei, kurulumun beş adımda tamamlanabildiğine dikkat çekiyor. Wi-Fi Q2 sistemi saniyede 1867 megabite varan hızları sunabiliyor ki, küresel çapta ortalama internet hızlarının 10-20 Mbps seviyesinde olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, bu rakam müthiş görünüyor. Eğer iddia doğruysa ve evde kaldıracak bant genişliği olursa, o hâlde Huawei’nin sistemi aşırı derecede hızlı bağlantı imkanı sunabilir. Uydular arasındaki geçiş süresinin 100 milisaniye gibi çok kısa bir süre olduğu da dikkate değer.

Öte yandan Huawei, Q2 sisteminin aynı anda 192 bağlı cihaza hizmet verebildiğini ve 16 farklı erişim noktasının eklenebildiğini söylüyor. Kullanıcılar ek uydularla kapsama alanını genişletebiliyor.

Bunlara ek olarak şirket, bir güvenlik algoritması sayesinde sistemin ağa gerçekleştirilebilecek “brute-force” saldırılarına karşı dayanıklılık kazandığını da vurguluyor. Bunun yanı sıra Wi-Fi şifreleme ve şifre koruması gibi özellikler de mevcut.

CNET‘in belirttiğine göre, Huawei’nin Wi-Fi şebeke sisteminin üçlü paketi için 350 dolar fiyat biçilirken, tek baz ünitesi ve iki uydudan oluşan paket için de 220 dolarlık fiyat veriliyor.

huawei q2 wi-fi
Tek bir baz istasyonu ve iki uydudan oluşan sistem
İLGİLİ HABERLER