Teknoloji

Huawei Wi-Fi 6+ ile sınırları daha da yukarı çıkarıyor

huawei wi-fi 6+

Huawei, Barselona’da düzenlediği etkinlikte Mate XS, MatePad Pro 5G, MateBook X Pro ve MateBook D gibi yeni ürünlerini tanıtmanın yanı sıra, gelecek nesil bağlantı teknolojilerine yönelik vizyonunu da detaylandırdı. Bunların arasında Wi-Fi 6 teknolojisine yönelik yapılan çalışmalar ve kaydedilen ilerlemeler de bulunuyor.

Huawei’nin Tüm Senaryo AI Life Stratejisinin bir parçası olarak, Wi-Fi router’lar, CPE ve iletişim modülleri gibi bağlantı çözümleri, güvenli bir ortam ile tüketicilere sezgisel, akıllı ve yüksek hızlı bağlantı deneyimi sağlamak için 1+8+N ekosistemini birbirine bağlayan kritik bir rol oynuyor.

5G teknolojisinde lider olan Huawei, Wi-Fi 6 standardının oluşmasına ana katkıda bulunan şirketlerden biri. Şu anda IEEE 802.11ax standart çalışma grubu, Huawei’den beş teknik uzmanı içeriyor ve bunlardan biri grubun başkanlığını yapıyor. Wi-Fi 6 (802.11ax) projesine 260 katılımın yüzde 15’ini oluşturan Huawei, işbirlikçi endüstri çabasının en önemli ikinci katılımcısı özelliğini taşıyor.

Tescilli çip seti ve yazılım optimizasyonları arasındaki sinerjiden yararlanan Huawei, Wi-Fi 6 standardına dayalı Wi-Fi 6+’ı geliştirdi. Wi-Fi 6+ uçtan uca 160MHz kanal bant genişliğini ve Huawei’nin özel dinamik dar bant teknolojisini destekliyor. Bu iki atılım, büyük ölçüde geliştirilmiş Wi-Fi hızlarına ulaşmayı ve geniş sinyal kapsamı sağlıyor.

Gerçekleştirilen lansman sırasında Huawei, sırasıyla router’lar ve akıllı telefonlar için tasarlanmış en yeni Wi-Fi 6+ yonga setleri olan Gigahome 650 ve Kirin W650’yi tanıttı. Yeni Huawei Wi-Fi AX3 Serisi, 3000 Mbps’ye kadar hızlarda çift bantlı çift eşzamanlı (DBDC) çalışmasını desteklemesini sağlayan Gigahome 650 yonga seti ile donatıldı. Wi-Fi 6+’yı da destekleyen bir Huawei cihazı ile birlikte kullanıldığında, HUAWEI Wi-Fi AX3 routerları Wi-Fi 6 routerlarından daha iyi sinyal kapsama alanı ve hızları sunuyor.

Huawei, önceki modele göre yüzde 30 daha kompakt olan yeni bir Wi-Fi 6 + CPE olan Huawei 5G CPE Pro 2’yi de tanıttı. Diğer önemli yükseltmeler arasında 11 ayrı 5G’ye kadar bant desteği ve Huawei’nin yükleme hızını ve gecikmesini büyük ölçüde artıran özel Super Uplink teknolojisi yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER