Manşetler

Huawei Watch Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-watch-on-inceleme-1 Huawei de üst sınıf akıllı saat kervanına yeni bir ürünle katıldı. Şirketin Mobil Dünya Kongresi’ndeki gözde ürünü olarak nitelendirebileceğimiz Huawei Watch, stand içinde özel bir bölümde, başında güvenlik görevlisi ve güvenlik şeridi durur hâlde gösteriliyor.

huawei-watch-on-inceleme-4huawei-watch-on-inceleme-12Huawei henüz bu saate yakından bakıp deneyimlememize izin vermiyor, saatin standda sergilenen örneklerinde de Android Wear’ın sunum animasyonu oynatılıyor. Yine de bu durum saatin ihtişamını görmemize engel değil.

LG Watch Urbane ve Moto 360 gibi yuvarlak bir ekrana sahip olan Huawei Watch’un 1.4 inç AMOLED ekranı 400 x 400 çözünürlük değeriyle rakiplerini geride bırakıyor. Yüksek parlaklığa ve keskinliğe sahip olan bu ekran sayesinde zaten çekici görünen birkaç kat daha çekici hâle geliyor.

Yuvarlak ekranın etrafını ince bir çerçeve çevreliyor. Saat birimi biraz kalın, ancak bu çok da sorun değil, ne de olsa kalın gövdeli saatlerin de zengin bir kullanıcı kitlesi bulunuyor ve insanlar böyle saatleri daha havalı bulabiliyor. Huawei Watch için de farklı kayış seçenekleri söz konusu. MWC’de sergilenen saatin kayışı onu epey bir lüks saat havasına sokuyor. Altın, gümüş ve siyah renk seçenekleri, ayrıca farklı kayışlar sayesinde Huawei Watch hem kadınlar hem de erkeklerden ilgi görecektir.

Bu arada Huawei Watch’un 130 bileşen ve 260 üretim adımı ile tüketicilere ulaşan bir saat olduğunu belirtelim. Yani karşımızda geleneksel saatlerle de bağlarını bir şekilde koruyan bir ürün var. Google Fit ve Jawbone desteği sayesinde sağlık takibi de yapacak bu saatin özel bir uygulaması da bulunacak.

Huawei Watch’un Türkiye’ye gelip gelmeyeceği şu an için belli değil. Ancak Android Wear’ın kısıtlı Türkçe desteği burada bir engel oluşturabilir gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER