Teknoloji

Huawei Watch GT Wear OS işletim sistemiyle çalışmayacak

huawei watch gt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Watch GT henüz resmiyet kazanmış değil. Ancak akıllı saate dair pek çok detay şimdiden biliniyor. Bugüne kadar ortaya çıkan detaylarda Google’ın Wear OS işletim sisteminden hiç bahsedilmezken, bunun nedeni de son sızıntı sayesinde daha net biçimde anlaşılıyor.

Google’ın akıllı saatler için geliştirdiği işletim sistemini tercih etmeyen Huawei, onun yerine kendi bünyesinde hazırladığı bir işletim sistemini kullanıcılara sunacak. Bu durum, akıllı saatin sağlık ve egzersiz takibi özelliklerine ve bildirim desteğine sahip olmasını ise etkilemeyecek.

Son sızıntı, akıllı saatin işlemcisini de gün yüzüne çıkarıyor. Buna göre, Huawei Watch GT Qualcomm’un geçtiğimiz ay duyurduğu Snapdragon Wear 3100 işlemcisiyle gelecek.

Mevcut bilgiler, Huawei’nin kendi işletim sisteminin Wear OS’e kıyasla daha az güç tüketeceğini gösteriyor. Böylelikle saatin muadillerine göre daha uzun bir pil ömrüne sahip olacağı belirtiliyor. GPS aktifken bile saatin tek şarjla 14 gün 20 saat boyunca çalışabileceği ifade ediliyor. Bu süreyi 420 mAh kapasiteli bir pilin sağlayacak olması ise durumu daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Huawei Watch GT büyük ihtimalle 16 Ekim’de tanıtılacak

Huawei Watch GT, optik bir kalp atış hızı sensörü de taşıyacak. Akıllı saatin iki farklı versiyonunun bulunması ve Avrupa’da 200 avro civarından başlayan fiyatlarla satılması öngörülüyor. Huawei Watch GT’nin tanıtımı içinse Çinli üreticinin 16 Ekim’de gerçekleştireceği etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER