Manşetler

Huawei Watch GT 2e Ön İnceleme [Video]

huawei watch gt 2e kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Watch GT 2e
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Huawei Watch GT 2e, geçtiğimiz ayın sonunda Huawei P40 serisiyle birlikte tanıtılmıştı. Geçtiğimiz sonbaharda tanıtılan ve yıl bitmeden önce Türkiye’de de çıkan Huawei Watch GT 2 modelini temel alan bu akıllı saat elimize ulaştı. Huawei Watch GT 2e ön inceleme yazısında bu akıllı saat ile ilgili ilk izlenimlerimizi paylaşıyoruz ve kutu içeriği ile ilgili bilgiler veriyoruz.

Watch GT 2e, daha önceki Huawei akıllı saatlerinden alıştığımız bir ambalajla geliyor. Kapağı kaldırdığımızda bizi akıllı saat karşılıyor. Bunun yanı sıra kutu içinde iki bölme bulunuyor. Bunlardan birinde USB-C – USB-A kablosu ve manyetik şarj yuvası bulunuyor. Diğerinde ise garanti belgesi ve hızlı başlangıç kılavuzu kitapçıklarını görüyoruz.

Huawei Watch GT 2e’nin kırmızı, siyah ve yeşil renkleri var. Elimizdeki yeşil renkli, yani yeşil nane renkli kayışa sahip. Kayışları değiştirme imkanı yok, gövdeyle bütünleşik biçimde geliyor. Bu nedenle satın almadan önce iyice düşünüp kararınızı öyle vermelisiniz. Lastikten yapılmış kayışın üzerinde bulunan delikler hava akışına izin veriyor, böylelikle kayışın altında kalan bölümün terlemesini önlüyor.

Watch GT 2e, Watch GT 2 ile aynı ekrana sahip. 1.39 inç, 454 x 454 piksel ekranı bu akıllı saatte de görüyoruz. Gövde kalınlığı da hemen hemen aynı. Ancak saatin boyu biraz daha uzun gibi görünüyor. Buna rağmen her iki saati yan yana getirdiğimizde arada fazla bir büyüklük farkı olmadığını görüyoruz.

Watch GT 2, biraz daha klasik bir görünüme sahipken, Watch GT 2e sportif tasarıma sahip bir kasayla geliyor. Kenar düğmeleri daha geniş ve alçak tutulmuş. Ekranın etrafında ise üzerinde rakamların yer aldığı bir halka görmüyoruz. Arkada yine kalp hızı ölçer mevcut. Camla kaplı ön yüzeyi, paslanmaz çelikten yapılmış çerçeve ve plastik ile metalden yapılmış arka yüz tamamlıyor.

Huawei’nin yeni akıllı saatinde de 4 GB RAM var. Ancak dahili depolama alanı 16 GB’ye düşüyor. Huawei, bu alanın 500 kadar şarkı depolamak için yeterli olduğunu söylüyor. Watch GT 2’nin dahili hoparlörü depolama alanındaki parçaları bir Bluetooth kulaklık bağlamadan da dinlemeye izin veriyor. Ancak Watch GT 2e kullanıcılarının bir Bluetooth kulaklığa ihtiyacı olacak. Ayrıca Watch GT 2’nin 46mm gövdeli versiyonunda gördüğümüz bağlı telefona gelen çağrıları cevaplama özelliği Watch GT 2e’de bulunmuyor.

Watch GT 2e’nin eşleştirme ve kurulum işlemi için Huawei Sağlık uygulamasının yüklü olduğu bir Huawei Android telefonunu kullandık. Bunun dışında Huawei Sağlık uygulamasının yüklenebildiği iPhone ve Android telefonlarla da bu akıllı saat kullanılabiliyor.

Eşleştirme işlemi için Huawei Sağlık uygulamasında bulunan Cihazlar sekmesine gitmeniz gerekiyor. Burada bulunan Huawei Watch GT 2 seçeneğini tercih ettikten sonra Watch GT 2e bulunacak ve eşleştirme saniyeler içinde tamamlanacaktır. Daha sonra Watch GT 2e ile ilgili tüm ayarları ve düzenlemeleri bu uygulama üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Huawei Watch GT 2e’de LiteOS çalışıyor

Huawei Watch GT 2e de Huawei’nin giyilebilir ürünlere özel yazılım platformu, diğer bir deyişle Lite OS ile yüklü olarak geliyor. Üçüncü taraf uygulama desteğini görmediğimiz bu işletim sisteminde sağlık ve egzersiz uygulamalarından bir akıllı saatte görmeyi beklediğimiz araçlara kadar her şey sunuluyor. GT 2e ile birlikte yeni saat kadranları eklenmiş. Aynı zamanda sürekli kalp hızı ölçümü, uyku takibi gibi Watch GT 2’de gördüğümüz araçların yanında kanda oksijen yoğunluğu ölçümü de yer alıyor. İki haftaya kadar pil ömrü bu akıllı saatte de mevcut.

Huawei Watch GT 2e’nin dikkat ettiğimiz en önemli noktalarından bir tanesi pil tüketimi. Saati yüzde 100 şarj ile kullanmaya başladıktan dört gün sonra pil seviyesinin yüzde 52 olduğunu gördük. Aynı yoğunlukta kullanmaya devam ettiğimiz takdirde tek bir şarjla 8-9 günlük kullanımı görebiliriz. Bu arada ekranı bilek hareketiyle otomatik olarak uyandırma özelliğinin aktif olduğunu belirtelim. Eğer bu özelliği kapatırsak, Huawei’nin sözünü ettiği iki haftalık şarj süresine yaklaşacağımızı tahmin ediyoruz. Yakında yayınlayacağımız incelemede bu şekilde kullanımla nasıl bir pil performansının sergilendiğine de yakından bakacağız.

Huawei Watch GT 2e ile ilgili daha fazla ayrıntıyı çok yakında yayınlayacağımız incelemede bulacaksınız. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

Huawei Watch GT 2e
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER