Teknoloji

Huawei Watch GT 2 önemli değişikliklerle gelecek

huawei watch gt 2

Huawei Watch GT, geçtiğimiz ekim ayında Mate 20 serisiyle birlikte tanıtılmıştı. Görünen o ki, Çinli üretici bu yıl da Mate 30 serisiyle birlikte yeni akıllı saatini gözler önüne çıkaracak. Huawei Watch GT 2 adını taşıyan saatin Mate 30 serisinden önce IFA 2019’da resmiyet kazanabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Huawei Watch GT 2’ye ait resmi fotoğrafların internete sızması da, tanıtım tarihinin yakın olduğunu gösteriyor. Fotoğraflara bakıldığında Huawei’nin tekerleği yeniden icat etmeye kalkmadığı görülüyor. GT 2, selefinin üstüne küçük ancak önemli sayılabilecek eklemeler yapıyor.

Huawei Watch GT 2’de ekranın büyüdüğü, çerçevenin ise küçüldüğü görülüyor. Biraz daha ince hâle gelen saat, daha kompakt bir görünüm kazanmışa benziyor. Huawei Watch GT’nin 420 mAh olan pil kapasitesinin de Huawei Watch GT 2’de 445 mAh’ye yükseleceği belirtiliyor.

Mikrofon ve hoparlör de Watch GT 2’nin önemli yenilikleri olacak gibi görünüyor. Mikrofon ve hoparlör desteği sayesinde kullanıcıların Watch GT 2 üzerinden telefon görüşmesi gerçekleştirmesi mümkün hâle geliyor. Huawei’nin yeni saatinde hücresel bağlantı desteği sunma ihtimali de oldukça yüksek görünüyor.

Huawei Watch GT 2 için iki farklı model sunulacak

Huawei Watch GT 2, iki farklı modelle kullanıcıların karşısına çıkacak. Bunlardan biri tamamen siyah kadrana sahip, kauçuk kayışlı Sport model olacak. Classic versiyonda ise siyah ve gümüş kadranı kahverengi deri kayış tamamlayacak. Her iki saatte de Huawei’nin geliştirdiği akıllı saat platformu kullanılacak.

İLGİLİ HABERLER