İncelemelerManşetler

Huawei Watch GT 2 İncelemesi

Huawei Watch GT 2 İncelemesi

huawei watch gt 2 satın alHuawei Watch GT 2 46mm
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Akıllı saat denilince akla gelen teknoloji markalarından bir tanesi Huawei olmaya başladı. Şirketin özellikle uzun pil ömrüyle tüketicilerin dikkatini çektiğini görüyoruz. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Türkiye’de satışa çıkan Huawei Watch GT 2 de iki haftaya varan pil ömrüyle dikkat çeken bir ürün olmuştu. Sağlıklı yaşam ve egzersiz konusunda dikkate değer özellikleri de bulunuyordu. Yakın zamanda Huawei Watch GT 2e tanıtılmış olsa da, Watch GT 2 şu anda piyasada bulunan en iyi akıllı saati ve inceleme için de geç değil. Huawei Watch GT 2 inceleme yazısında bu akıllı saatle ilgili yorumlar ve izlenimler yer alıyor.

Huawei Watch GT 2 inceleme: Tasarım

Huawei Watch GT 2 tasarım anlamında selefleri Watch GT ve Watch GT Active’den çok farklı görünmüyor. Diğer saatlerle aradaki farkı anlamak için epey detaylı bir incelemeden geçirmeniz gerekiyor. Paslanmaz çelikten yapılmış bir iskelete sahip olan akıllı saatin önü camla kaplı. Arkası ise seramikten yapılmış. Arka bölümde kalp hızı ölçeri görüyoruz. Kenarda iki adet gezinti düğmesi bulunuyor. Ekranın etrafını üstünde sayıların yer aldığı bir halka çerçeve kaplıyor. Görünüş itibarıyla Huawei Watch GT 2 klasik saatleri seven için epey uygun görünüyor. Aynı şekilde yuvarlak bir saat isteyenler de bu Huawei akıllı saatini seveceklerdir.

Watch GT 2, 45.9  x 45.9 x 10.7 mm boyutlara ve 41 gram ağırlığa sahip. Bu değerler 46mm saat için geçerli. Normal bir saat boyutlarında ve hem kadınların hem de erkeklerin bileğinde şık duracaktır. Daha küçük bir saat isteyenler de Watch GT 2’nin 42mm kasalı versiyonunu tercih edebilir. 46mm kasalı saatte 1.39 inç OLED kapasitif dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran 454 x 454 piksel çözünürlüğe sahip. Yeteri kadar parlak, böylelikle dışarıda da rahat bir görüş sunuyor.

Sağlam bir tasarıma sahip olan Huawei Watch GT 2, suya ve toza dayanıklı bir ürün. Aynı zamanda 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı. Bu sayede ister havuzda ister denizde yüzerken rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Huawei Watch GT 2, 22mm saat kayışlarını destekliyor. Böylelikle Huawei’nin sunduklarının dışında başka saatlere özel kayışlarla da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Akıllı saat tasarımı itibarıyla hem spor kıyafetlerle hem günlük kıyafetlerle hem de resmi kıyafetlerle uyumlu olacaktır.

Huawei Watch GT 2 inceleme: Yazılım, Sağlıklı Yaşam, Egzersiz

Huawei Watch GT 2’de de Huawei’nin kendi bünyesinde geliştirdiği Huawei giyilebilir platformu, diğer bir deyişle LiteOS yüklü olarak geliyor. Bu işletim sisteminde Huawei’nin yüklü olarak sunduğu çeşitli egzersiz ve sağlık uygulamaları ve araçlar bulunuyor. Üçüncü taraf uygulama desteği bulunmuyor, ancak bir akıllı saatte ihtiyaç duyacağınız birçok aracı bulacağınız için başka uygulamanın eksikliğini pek fazla hissetmeyeceksiniz.

Watch GT 2 için farklı saat kadranı seçenekleri var. Bunları doğrudan saatin üzerinden değiştirebileceğiniz gibi, bağlı telefondan da değişiklik yapabilir, yenilerini ekleyebilirsiniz. Saat kadranındayken parmağınızı ekranda sağa veya sola sürükleyerek hareket, hava durumu, stres, kalp hızı gibi bilgileri görebilirsiniz. Aynı zamanda bağlı cihazdaki müzik çaları veya Watch GT 2’nin 4 GB kapasiteli hafızasına attığınız parçaları dinleyebilirsiniz. Watch GT 2’nin kendi hoparlörü sayesinde, bir Bluetooth kulaklığa ihtiyaç duymadan da müzik dinlemeniz mümkün. Tabii ki, içeride veya dışarıda spor yaparken bir kulaklıkla müzik dinlemek daha iyi olacaktır. Bu noktada FreeBuds 3 ve benzeri Huawei kulaklıkları ya da başka Bluetooth kulaklıklar iş görecektir.

Huawei Watch GT 2’nin kenarında iki tuşun bulunduğunu söylemiştik. Bu tuşlardan üstteki saatte yüklü olan uygulamalara ulaşmayı sağlıyor. Herhangi bir uygulamadayken de ana ekrana, yani saat kadranına dönmeyi sağlıyor. Bir saatte görmek isteyeceğiniz birçok uygulama mevcut. En başta ise sağlık ve egzersizle ilgili uygulamalara yer verilmiş. Egzersiz, Kalp Atış Hızı, Uyku, Stres, Nefes Egzersizleri gibi uygulamalar mevcut. Müzik, Barometre, Pusula, Hava Durumu, Alarm, Bildirimler, El Feneri gibi çeşitli araçlar da Watch GT 2’de yüklü olarak geliyor. Ayrıca Telefonumu Bul uygulaması sayesinde bağlı telefonun sesini çaldırarak onun nerede olduğunu bulabilirsiniz.

Watch GT 2’nin sağ kenarında, altta yer alan ikinci fiziksel tuş ise Egzersiz uygulamasına açılan bir kısayol. Burada koşudan yürüyüşe, bisikletten yüzmeye, triatlondan küreğe kadar farklı antrenman profilleri var. Bunlardan bir tanesini seçerek hemen antrenmana başlayabilirsiniz. Antrenman sırasında akıllı saat vereceği sesli komutlarla sizi yönlendiriyor. Ancak yönlendirmeler İngilizce dilinde. Antrenman kayıtlarında tutulan mesafe, kalori ve benzeri bilgiler diğer başka giyilebilir ürünler veya egzersiz aletlerinin kaydettikleriyle tutarlı görünüyor. Yani, Watch GT 2 ile yaptığınız antrenmanlar sayesinde anlamlı bir tablo oluşturmanız mümkün olacaktır.

Kalp atış hızı da düzgün çalışan ve tutarlı sonuçlar veren özelliklerden bir tanesi. Watch GT 2 ile sürekli kalp hızı ölçümü yapılıyor. Öte yandan kalp hızı ölçümüyle bağlantılı stres testi de Watch GT 2’nin beğendiğimiz özelliklerinden bir tanesi oldu. Stres özelliğini kullanmaya başlamadan önce bir kalibrasyon testi uygulamanız gerekiyor. 1 dakika içinde birkaç soruyu cevaplıyorsunuz ve daha sonra stres ölçer arka planda çalışmaya başlıyor. Huawei Watch GT 2’yi deneyimlediğimiz süre boyunca stres ölçer saat kadranında bir komplikasyon olarak sürekli durdu. Gerçekten de, hafif stres yükselmesi yaşadığımız anlarda değerin de arttığını gördük. Yani, bu özellik göz boyama değil, gerçekten de anlamlı ve tutarlı sonuçlar sunuyor.

Apple Watch veya Samsung Galaxy Watch Active 2 cihazlarda gördüğümüz nefes egzersizi Watch GT 2’de de mevcut. Öte yandan hareket hatırlatıcısı da, eğer uzun süre boyunca hareketsiz kalırsanız, sizi ayağa kalkıp yürümeniz için uyarıyor. Uyku takibi de Huawei Watch GT 2’nin kullanışlı özelliklerinden. Watch GT 2 uzun bir pil ömrü sunduğu için geceleri bileğinizde kalacak şekilde uyuyabilirsiniz. Bu sayede uykunuzun neresinde hafif, neresinde derin uyuduğunuzu grafik üzerinde görebilir, uyku kalitenizle ilgili anlamlı bir tablo elde edebilirsiniz.

Huawei Watch GT 2’nin akıllı telefonla bağlantısı için Huawei Sağlık uygulamasına ihtiyacınız var. Bu uygulamayı Huawei telefonlarında yüklü olarak görüyoruz. Diğer Android telefonlarına da Google Play Store’dan indirilebilir. iPhone kullanıcıları da App Store’dan Huawei Sağlık uygulamasını indirerek Watch GT 2’yi akıllı telefonlarıyla kullanabilirler.

Huawei Watch GT 2 ile toplanan sağlık verileri Huawei Sağlık uygulamasında gösteriliyor. Bu uygulamadaki Cihazlar bölümünden ise Watch GT 2 ile ilgili ayarları gerçekleştirebilirsiniz. Huawei’nin tema mağazası üzerinden farklı saat kadranlarını yükleyerek akıllı saatin görünümünü değiştirebilirsiniz. Öte yandan saatin dahili hafızasına müzik transferini de buradan gerçekleştirebilirsiniz. Stres testi kalibrasyonu, uyku takibi özelliğinin açılması ve güncellemeler de bu uygulama üzerinden gerçekleştiriliyor.

Huawei Watch GT 2 inceleme: Performans ve Pil

Hafif bir işletim sistemine sahip olması ve Huawei’nin optimizasyonları sayesinde Huawei Watch GT 2 gayet akıcı ve hızlı bir akıllı saat. Kullanıcı arayüzünde gezinti veya uygulamaları açma gibi işler hızlıca gerçekleştiriliyor. Saati kullandığımız süre boyunca takılma veya kilitlenme gibi bir sorun da yaşamadığımızı söyleyebiliriz.

Elimizde bulunan 46mm gövdeli Watch GT 2 ile bağlı telefona gelen telefon çağrılarını da doğrudan akıllı saat üzerinden cevaplayabilirsiniz. Watch GT 2’nin bir akıllı saate göre yüksek ses şiddetine sahip hoparlörü ve kaliteli mikrofonu sayesinde telefonunuza erişemeyeceğiniz durumlarda görüşmeleri saat üzerinden hızlıca cevaplayabilirsiniz.

Watch GT 2’nin dahili GPS modülü de mevcut. Böylelikle dışarıda koşu veya yürüyüş gibi antrenmanlarda yanınıza telefonunuzu almadan rota verilerini çıkaracak bilgileri saatle elde edebilirsiniz. Bu özellik de gayet iyi biçimde çalışıyor.

Huawei’nin akıllı saatlerinin etkileyici noktası pil performansı. Bu durum Huawei Watch GT 2 için de geçerli. Huawei, Watch GT 2’nin 46mm kasalı versiyonunun tek bir şarjla iki haftaya varan pil ömrü sunacağını söylüyordu. Gerçekten de gerçek hayattaki deneyimlerimiz bunun boş bir iddia olmadığını ortaya koyuyor.

Huawei Watch GT 2’yi tek bir şarjla 12 gün kadar kullanmayı başardık. Bu süre zarfında ekranın otomatik açılma özelliği aktif değildi. Ancak sürekli kalp hızı ölçümü, uyku takibi, stres testi gibi özellikler sürekli açık kaldı. Aynı zamanda haftada üç gün spor salonuna gidip antrenman da yapmıştık. Eğer kullanmadığınız bazı özellikleri kapatır ve ekran parlaklığını daha da azaltırsanız, Huawei’nin belirttiği iki haftalık süreye de ulaşmanız mümkün olacaktır. Bu arada Huawei Watch GT 2’nin pilini tamamen şarj edip kullanmaya başladıktan 25 saat sonra baktığımızda, pil seviyesinin yüzde 14 civarında azaldığını gördüğümüzü de belirtelim. Tabii ki, farklı günlerde kullanım sıklığı değiştiği için 12 günlük bir kullanım süresine ulaşmamız mümkün oldu.

Watch GT 2’yi kutusundan çıkan kablosuz şarj yuvası ile şarj edebilirsiniz. Bu yuvayı yine kutudan çıkan USB-C – USB-A kablosuyla bilgisayara bağlayıp şarj edebileceğiniz gibi, uygun bir adaptörle prize bağlayıp da şarj edebilirsiniz. Bilgisayar üzerinden şarj işlemi yaklaşık bir buçuk saat gibi bir sürede tamamlanıyor.

Huawei Watch GT 2 inceleme: Sonuç

Huawei Watch GT 2 klasik akıllı saat görünümünü sevenler, bununla birlikte sağlık yaşam ve spor konusunda yardımcı olacak araçları yeterli bulanlar için isabetli bir akıllı saat. İşletim sistemi üçüncü taraf uygulamalar konusunda herhangi bir destek sunmuyor. Ancak Huawei, bir akıllı saatte bulunmasını isteyeceğiniz hemen her aracı bu akıllı saatte sunuyor.

Sağlık ve egzersiz araçları bakımından Watch GT 2 epey iyi görünüyor. Stres testi gerçekten doğru sonuçlar veriyor. Kalp hızı ölçerin de doğruluğunun yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Uyku takibi de akıllı saatin en beğendiğimiz özellikleri arasında oldu. Antrenman uygulamasında ise en sık yapılan egzersizler mevcut, daha fazlası için de Diğer profili yeterli görünüyor. Ekranı bir akıllı saat için fazlasıyla yeterli, performansıyla da baş ağrıtmıyor.

Tabii ki, Huawei Watch GT 2’nin en etkileyici yanı pil performansı. Akıllı saatini her gün şarj etmek istemeyenler için Watch GT 2, normal yoğunluklu kullanımla 10 günü rahatlıkla aşan bir çalışma süresi sunuyor. Nispeten hızlı şarj olması ve şarj işleminin pratikliği de artıları arasında yer alıyor. Huawei Watch GT 2’yi özellikle bir Huawei akıllı telefonu kullananlar için öneririz. Ancak iPhone sahipleri veya diğer Android telefonlarını kullananlar da Huawei Watch GT 2’den memnun kalacaktır.

huawei watch gt 2 satın alHuawei Watch GT 2 46mm
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER