Teknoloji

Huawei Watch D EKG ve tansiyon ölçme özelliğiyle geliyor

huawei watch d
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, P50 Pocket adını taşıyan yeni katlanabilir telefonuyla birlikte Watch D adını taşıyan akıllı saatini de gözler önüne çıkardı. Akıllı saat hakkındaki sızıntı ve paylaşımlar bir süredir etrafta dolaşıyordu.

Huawei Watch D’de 1.64 inç büyüklüğünde renkli AMOLED dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran 456 x 280 piksel çözünürlüğe sahip. Piksel yoğunluğu ise 326 ppi. Saatin kasası için titanyum ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor.

Huawei Watch D’nin flor ve kauçuktan yapılan kayışları için “medium” ve “large” olmak üzere iki boyut seçeneği sunuluyor. Medium kayışın uzunluğu 11.8 cm, large kayışın uzunluğu ise 13.3 cm.

Akıllı saatte adım sayar, kalp atış hızı monitörü, uyku takibi, kandaki oksijen seviyesinin ölçümü gibi özellikler de mevcut. Huawei Watch D’nin ana özellikleri olarak EKG çekebilmesi ve tansiyon ölçebilmesi öne çıkıyor.

Huawei Watch D’de Huawei TruBP teknolojisi kullanılıyor. Söz konusu teknolojide tansiyon ölçümü için mikro hava pompaları ve hava yastıkları mevcut. Şirketten verilen bilgiye göre; sistemde doğruluk oranı yüksek bir basınç sensörü, basınç geri bildirim devre kontrolü ve ± 3mmHg hata marjıyla ölçüm yapabilmeyi mümkün kılan düşük akış dirençli gaz yolu da bulunuyor.

Huawei Watch D’de EKG çekimi için ise TruSeen 5.0+ teknolojisi mevcut. Sekiz devresel fotoelektrik sensörü, bir çift ışık kaynağı, kavisli cam safir lens ve PVD kaplı EKG elektrotları da sistemin bileşenleri arasında yer alıyor.

Huawei Watch D’nin damar tıkanıklığı, kalp ritmi bozukluğu ve uyku apnesi gibi sorunların tespitine yardımcı olabileceği belirtiliyor. Saatin kullanıcıları yapılan ölçümler için uzmanlardan çevrimiçi ortamda danışmanlık da alabilecek.

Huawei, yeni akıllı saatinin ölçümlerinin güvenilirliğini test etmek için Çin’de 301 hastaneyle iş birliğine gitti. Watch D, Çin tarafından ikinci sınıf bir medikal cihaz olarak onaylandı. Sıcaklık sensörü, NFC, IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikası da akıllı saatin özellikleri arasında bulunuyor.

huawei watch dHuawei Watch D’nin pil kapasitesi konusunda bilgi verilmedi. Ancak şirket tipik bir kullanım senaryosunda saatin 7 gün boyunca şarj edilmesinin gerekmeyeceğini belirtti.

Huawei Watch D Çin’de 25 Aralık’ta 2988 yuan (5453 TL) karşılığında satışa sunulacak. Saatin küresel pazarda satışı konusunda şu an için açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER