Teknoloji

Huawei Watch 3 sızıntısı yenilenmiş HarmonyOS arayüzünü gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Watch 2, 2017’de Google’ın Wear OS işletim sistemiyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Ancak şirket bu üründen sonra odak noktasını kendi geliştirdiği işletim sistemiyle çalışan Watch GT serisine kaydırmıştı. Yeni bir paylaşım, Huawei’nin Watch 2’nin takipçisini yakında duyurabileceğini gösteriyor. Huawei Watch 3 olarak anılan saatin mayıs ayında resmiyet kazanacağı söyleniyor.

Bu akıllı saat, tahmin edilebileceği üzere Google’ın işletim sistemiyle çalışmayacak. Ancak Huawei GT serisindeki tercihi olan Lite OS platformunu da kullanmayacak. Akıllı saatte Huawei’nin HarmonyOS platformu yeni bir arayüzle boy gösterecek.

Huawei Watch 3’ün mevcut GT serisi saatlere kıyasla daha fazla üçüncü taraf uygulama destekleyeceği söyleniyor. Gelişmiş yapay zekâ özellikleri olması beklenen saatin pil ömrünün ise Huawei Watch GT 2’ye kıyasla daha az olacağı belirtiliyor.

Sızan bir görüntü, yeni arayüzün eylül ayındaki HarmonyOS saat demosunda görülenden daha farklı olduğunu gösteriyor. En azından ikonların tasarım dilinin farklı olduğu hemen fark ediliyor.

huawei watch 3 harmonyosHuawei Watch 3’ün eSIM desteğine sahip olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Huawei Watch 2 Pro’da da eSIM desteği sunmuştu. GT serisinde ise mobil bağlantı desteği mevcut değil. Watch 3’ün en azından Çin’de satılacak modellerinde WeChat entegrasyonunun bulunacağı ve saat üzerinden mesaj yanıtlanabileceği belirtiliyor.

Huawei’nin P50 serisinin tanıtımını haziran ayına ertelediği söyleniyor. P50 serisiyle birlikte Huawei Watch 3 akıllı saatin gözler önüne çıkması da sürpriz olmayacaktır. Tıpkı saat gibi, P50 serisi de HarmonyOS işletim sistemiyle gelecek.

İLGİLİ HABERLER