Teknoloji

Huawei Watch 3’ten işaretler gelmeye başladı

huawei watch 3

Google‘ın Wear OS platformuna sırtını dönen Huawei, LightOS platformuyla çalışan Watch GT ile kendi yolunda ilerlemeye başlamıştı. Ancak Huawei Watch 3 ile birlikte Çinli üretici yine eskiden tanıdığı bir yoldan yürüyecek gibi görünüyor.

Gadgets and Wearables sitesinde yayınlanan bir Bluetooth talimatname başvurusu, Huawei’nin yakın gelecekte dört yeni akıllı saati piyasaya sürebileceğini gösteriyor. Belgelerde görülen cihazların aynı saatin farklı versiyonları olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Belgedeki en ilginç ürünün CSN-BX9 kod numaralı saat olduğu söylenebilir. Huawei’nin Watch OS platformundaki son denemesi olan Watch 2, resmi adını almadan önce BX9 kod adıyla anılıyordu. Söz konusu akıllı saat, 2017’nin başlarında tanıtılmıştı.

Bu kod numarasının varlığı, Huawei Watch 3’ün gelişini garanti altına almıyor. Ancak Huawei’nin Watch OS işletim sistemli akıllı saatini güncelleme ihtimali kulağa oldukça mantıklı geliyor. Huawei Watch serisinin Watch GT serisinden farklı bir yerde konumlanması da, bu durumu biraz daha anlaşılır hâle getiriyor.

Listedeki cihazlardan ikisi benzer ürün kodları taşıyor. Bu cihazların aynı saatlerin başka versiyonları olması muhtemel görünüyor. Bunlardan birinin saatin LTE versiyonu olması, diğerinin ise küçük bir tasarım farkına sahip olması bekleniyor.

Huawei’nin tüketici birimi CEO’su Richard Yu, daha önce yaptığı bir açıklamada şirketinin Wear OS işletim sistemli yeni bir saat yapmayı istediğini dile getirmişti. Yu, daha sonra ise Watch 2’te geniş ölçekli yenilikler yapmayı planladığını ifade etmişti.

Huawei Watch 3 konusunda ilk işaret gelse de, daha detaylı bilgiler için bir süre daha beklemek gerekiyor. Akıllı saatin eylül ayının başlarında Berlin’de gerçekleştirilecek IFA 2019’da tanıtılabileceği söyleniyor. Şirketin Bluetooth başvurusundaki ALX-AL10 kod numaralı cihazın ise çocuklara yönelik bir akıllı saat olduğu iddia ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER