Teknoloji

Huawei Watch 3 kullanıcıları ekrana dokunmadan saati kontrol edebilir

huawei watch 3Akıllı saatlerin en önemli problemlerinden birisi de, küçük ekranlarıyla etkileşime girmenin zor olması. Ancak Huawei Watch 3 ile birlikte bu durum değişebilir.

Huawei tarafından Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne yapılan bir patent başvurusu, yeni bir etkileşim yönteminin mümkün olduğunu gözler önüne seriyor. Huawei tarafından geliştirilen sistemde sensörler, saatin etrafındaki bölgeyi tarıyor. Böylelikle kullanıcıların ellerinin üst kısmında yaptıkları hareketlerin de algılanması mümkün hâle geliyor.

Bu sayede kullanıcıların ellerinin üzerine parmaklarıyla çizdikleri harflerin tanınmasının ve akıllı saatin ekranı üzerinde gösterilmesinin önü açılıyor. Bu sayede akıllı saatleri cihazlarıyla etkileşim için ekrandan daha büyük bir alana kavuşmuş oluyor.

Sensörlerin çift dokunma ve uzun basma gibi diğer hareketleri algılayabilmesi de muhtemel görünüyor. Huawei tarafından geliştirilen sistem, teorik olarak cihaza dokunmadan akıllı saat ile etkileşimi mümkün kılıyor. Kullanıcıların saatle etkileşime girebilmesi için el ve kolun aynı seviyede tutulması gerektiğini belirtmekte de fayda var.

Huawei Watch 3 ne zaman tanıtılacak?

Yine de, söz konusu patent başvurularının somut bir anlam ifade etmeyebileceğini ve geliştirilen teknolojinin kısa vadede Huawei’nin akıllı saatlerinde kullanılmayabileceğini unutmamak gerekiyor. Çinli üretici, bugüne kadar akıllı saatlerini Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) tanıtmıştı. Dolayısıyla Huawei Watch 3 için de MWC 2018’de bir tanıtım gerçekleşmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER