Teknoloji

Huawei Watch 2 ve Watch 2 Classic ile Android Wear ailesini büyütüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei watch 2Huawei, 2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) kapsamında düzenlediği etkinlikte sadece yeni akıllı telefonları P10 ve P10 Plus’ı tanıtmakla yetinmedi. Çinli üreticinin Android Wear 2.0 yüklü yeni akıllı saatleri de gözler önüne çıktı. Huawei Watch 2 ve Watch 2 Classic, Huawei Watch’a kıyasla daha sportif özelliklere sahip olmalarıyla dikkat çekiyor.

Huawei’nin yeni akıllı saatleri hem bağlantı konusunda yeni seçenekler sunuyor hem de yeni özellikler barındırıyor. Watch 2, LTE bağlantı desteğine sahip olması sayesinde kalabalık akıllı saat pazarında kendisine ayrıcalıklı bir konum edinme fırsatını yakalıyor. GPS, NFC, kalp atış hızı sensörü gibi bileşenler ve Android Pay desteği ise Huawei’nin akıllı saatlerini daha işlevsel hâle getiriyor.

İlk Huawei Watch’a kıyasla yeni saatlerin ikisinin de daha kalın bir tasarıma sahip olduğu net biçimde görülüyor. 1.2 inç ekran boyutu değişmese de, yeni bileşenlerin varlığı yeni modelleri kalınlaştırmışa benziyor. Huawei Watch 2 ve Watch 2 Classic’in 12.6 mm. kasa kalınlıklarının seleflerine kıyasla neredeyse 2 mm. daha fazla olduğunu belirtmek gerekiyor.

Huawei’nin yeni akıllı saatlerinin ikisinde de iki buton, mikrofon ve hoparlör bulunuyor. 420 mAh kapasiteli pilin akıllı saatlere 2 güne kadar pil ömrü sağlayacağı belirtilirken, düşük güç moduyla bu sürenin 25 güne kadar uzaması vadediliyor. Ancak bu modda saatin sadece zaman gösterebildiğinin ve adım sayabildiğinin altını çizmekte fayda var.

Huawei Watch 2 Classic

Watch 2’nin kasasında LTE bağlantısını desteklemek adına plastik tercih edilmiş. Ancak bu saatin sadece Wi-Fi bağlantısına sahip bir modelinin de bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Huawei Watch 2 ise metal bir kasaya sahip. Her iki versiyonda da kayışlar değiştirilebiliyor. Classic model için üstü deri, altı kauçuk bir kayış seçeneği bulunuyor. Böylelikle terlemenin yol açabileceği problemlerin önlenmesi amaçlanıyor. Her iki saat de suya dayanıklı kasalara sahip.

huawei-watch-2-classic-260217-2
Huawei Watch 2 Classic

Yeni kalp atış hızı sensörü sürekli olarak kullanıcıların kalp atış hızlarını ölçecek. Her iki saatte de yüklü olarak bulunacak Huawei Fit uygulaması ise kullanıcılara hedefleri ve geçmiş performansları doğrultusunda kişiselleştirilmiş hareket ve antrenman önerileri sunacak. Aynı programın bir versiyonu da geçtiğimiz yıl Huawei Fit egzersiz takip cihazında bulunuyordu.

Huawei Watch 2 ile ilk Android Wear saatinden farklı bir istikamete yöneliyor. Çinli üretici, fitness özelliklerini estetik ve genel akıllı saat kullanımının önüne almışa benziyor. Bu durumun takım elbiseyle şık görünen bir akıllı saat arayanları üzüntüye uğratacağı söylenebilir. Her iki saatin de oldukça “erkeksi” hatlara sahip olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır.

Watch 2’nin Porsche Design logosu taşıyan ve özel bir saat arayüzü barındıran bir versiyonunu da bulunuyor.

Huawei Watch 2 mart ayı itibarıyla raflarda yerini alacak

Watch 2, mart ayı içinde İspanya, Fransa, Portekiz, İtalya, Almanya ve Çin’de satışa sunulacak. Nisanda bu gruba ABD, Birleşik Krallık, Hollanda, Belçika, İsviçre, İskandinavya, Tayland, Avustralya, Yeni Zelanda, Rusya, Hindistan, Güney Afrika, Polonya, Avusturya, Suudi Arabistan, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri eklenecek. Malezya ise mayısta gruba dahil olacak. Huawei Watch 2 Avrupa’da 329 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER