Teknoloji

Huawei VR ile P9’da sanal gerçeklik deneyimi yaşanacak

huawei vr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei vrHuawei de VR işine giriyor. Huawei VR adında bir sanal gerçeklik başlığı tanıtan Çinli şirket bu aygıtın yeni amiral gemisi akıllı telefonu P9 ile birlikte sanal gerçeklik deneyimi sunmasını mümkün kılıyor. Samsung Gear VR’ınkine benzer bir çalışma mantığı olan bu cihazın önüne telefon yerleştiriliyor, daha sonra bu aygıt kafaya giyiliyor ve temel seviyede VR deneyimini kullanıcılara sunuyor. Huawei VR’ın hem P9 hem de Mate 8 ile uyumlu boyutlara sahip versiyonları satılacak.

Huawei VR Gear VR’ın yaptığının aynısını yapsa da, ikisi başabaş mücadeleye girişmeyecek gibi görünüyor. Huawei daha çok Çin pazarının peşinde koşarken, Oculus ile iş ortaklığı bulunan Samsung ABD, Avrupa ve Güney Kore pazarlarını öncelikli hedefine almış bulunuyor. VR’ın fiyatı ve ne zaman çıkacağı da henüz açıklanmadı, hatta bu aksesuarın Çin dışında satılıp satılmayacağı da şu an için belli değil.

Huawei VR ile birlikte ücretsiz olarak izlenebilecek veya oynanabilecek 4000 video ve 40 oyun da geliyor. Ayrıca yüzlerce panoramik görüntü ve tur da içerikler arasında yer alacak. İçeriklerin nereden geldiği veya başlık sahiplerinin hangi içerik kaynaklarına erişebilecekleri bilinmiyor, bu nedenle başlığın Gear VR gibi, geliştiricilerin üzerinde oynanacak oyunlar için çoktan çalışmaya başladığı aygırlarla ne oranda karşılaştırılabilir olduğu gibi bazı sorular da ortalıkta dolaşmaya devam ediyor.

huawei vr

İLGİLİ HABERLER