Teknoloji

Huawei Vision X65 ile OLED TV pazarına merhaba diyor

huawei vision x65 oled tv

Huawei Vision X65 adını taşıyan yeni televizyonunu tanıttı. Televizyonda 120Hz yenileme hızına sahip 65 inç büyüklüğünde bir OLED panel bulunuyor. Vision X65, Huawei’nin ilk OLED televizyonu olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Huawei Vision X65’te HDR desteği de mevcut. Şirketten yapılan açıklamaya göre, televizyonun maksimum parlak seviyesi 1000 nite kadar çıkıyor. Huawei, yeni televizyonunun göz hassasiyeti konusunda Alman TUV Rheinland sertifikası alan en büyük ekranlı cihaz olduğunun da altını çiziyor.

Huawei’nin yeni televizyonunun dikkat çekici yönlerinden birisi de 14 adet hoparlörünün bulunması. Bu hoparlörler, 75W maksimum ses çıkışı desteğine sahip. Televizyonun üstündeki açılır kamera mekanizması ise 24 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı bir kamera taşıyor. Video görüşmelerde kullanılan bu kamera, HiSilicon Hi3559C işlemci ve yapay zekâ tarafından destekleniyor. Kamera aynı zamanda ses ve video kontrolü için kullanıcıların hareketlerini takip edebiliyor.

huawei vision x65

İşlemciler hakkında konuşurken Honghu 898 işlemciyi de unutmamak gerekiyor. Özellikle OLED ekranlar için optimize edilen bu işlemci, yapay zekâ algoritmalarını kullanarak görüntü kalitesini iyileştiriyor. Honghu 898’e 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı da eşlik ediyor.

Huawei Vision X65, Çin’de bugün itibarıyla ön siparişe çıktı. 26 Nisan’dan itibaren sahipleriyle buluşacak olan televizyona sahip olmak için 24 bin 999 yuan (23 bin 888 TL) ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER